Op uitnodiging van de President van de Democratische Republiek Congo (DRC), Zijne Excellentie Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een officieel bezoek aan de DRC van dinsdag 7 juni tot en met maandag 13 juni. Ze worden vergezeld door de Eerste Minister, Alexander De Croo, de Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Meryame Kitir en Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine. De Belgische delegatie zal stoppen in Kinshasa, Lubumbashi en Bukavu.

Koning Filip en Koningin Mathilde bezoeken deze middag de Belgische school in Lubumbashi en vervolgens de Universiteit.

Koningin Mathilde heeft zich omgekleed in een midi-jurk met cape-effect met een roze bloemenprint. De jurk werd voor haar ontworpen door de Congolese ontwerpster Charlotte Kambeya en is gemaakt uit chiffon crêpe.

Ze combineert met witte accessoires: een witte clutch, en ik vermoed deze oorbellen van CH Carolina Herrera:

Haar witte pumps zijn vermoedelijk deze van Mango (met dank aan Heaven):

Koningin Mathilde blijft me verbazen met de nieuwe outfits die ze voor deze reis heeft gekocht. Wat een prachtige jurk is dit toch!Het model staat haar echt bijzonder goed. En opnieuw een top staaltje van diplomatic dressing door te kiezen voor een Congolese ontwerper. Wat vinden jullie?

4 Reacties

  1. Leuk en weer een vrolijk jurkje.

  2. De 1e outfit komt wat kreukelig over.
    De 2e is zeer geschikt en lijkt lekker luchtig!
    En roze is altijd goed voor deze queen!

  3. Wat een top jurk zowel qua model als patroon! Geen tuttige bloemetjes, geen gedoe rond de taille en heupen (als ceintuur, riempje of plooien) maar een leuk accent bij de smalle schouders van de koningin waardoor er meer evenwicht ontstaat. Goed gedaan van deze ontwerpster. iets makkelijker schoenen met doorlopende zool en/of sandalettes ware beter geweest.

  4. Mathilde zal.meestal gewone jurken dragen, om het arme Congolese volk niet voor het hoofd te stoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..