Op uitnodiging van de President van de Democratische Republiek Congo (DRC), Zijne Excellentie Félix Antoine Tshisekedi Tshilombo, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een officieel bezoek aan de DRC van dinsdag 7 juni tot en met maandag 13 juni. Ze worden vergezeld door de Eerste Minister, Alexander De Croo, de Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Meryame Kitir en Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine. De Belgische delegatie zal stoppen in Kinshasa, Lubumbashi en Bukavu.

Voor het officieel banket ’s avonds koos Koningin Mathilde voor een avondtenue bestaande uit een wit satijnen top met daaronder een roze lange rok met bloemenprint.

De outfit werd voor de Koningin ontworpen door Esmeralda Ammoun. Ze draagt er de diamanten met parel oorbellen van Koningin Fabiola bij, en een donkerblauwe clutch van Olga Berg:

De keuze voor deze avondtenue is eigenlijk wel vrij bijzonder. Voor het maken van het asymetrische rokgedeelte koos ontwerper Esmeralda Ammoun heel bewust voor een ‘pagne’ met goudopdruk. Zo’n pagne is een typische stof/kledingstuk in vele delen van Afrika, waaronder ook de DRC. Koning Filip en Koningin Mathilde brengen morgen zelfs een bezoek aan een markt waar zulke pagnes worden verkocht. Esmeralda Ammoun wou zo’n pagne gebruiken in haar ontwerp om het een Europese uitstraling te geven.

Wat vinden jullie van deze avondlook? Een geslaagde keuze voor deze trip?

1 reactie

  1. Ik vind het een mooi plaatje. De iets verhoogde taille heeft de koningin altijd mooi gestaan. Ik hou ook zeer van een mouwtje bij avondkleding. Dat het ook nog een lokale verbintenis heeft is extra leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..