Ter gelegenheid van de dag van de dynastie, heeft het koninklijk paleis nieuwe officiële portretten vrijgegeven van Koning Filip en Koningin Mathilde:

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt op deze nieuwe portretten haar hardroze galajurk van Armani. Ze droeg deze al eerder op het huwelijksbal van Prins Albert van Monaco en Charlene in juli 2011 en op het 75ste verjaardagsfeest van Koningin Margrethe in april 2015. Ik vind persoonlijk dat ze er op deze portretten het mooist mee staat van de drie verschijningen. De kleur van haar jurk past dan ook goed bij de paarse kleur van de Belgische orde. 

In tegenstelling tot het vorige officiële portret uit 2013, draagt Mathilde deze keer wel het Diadeem der Negen Provinciën in volle ornaat, en dus niet enkel de bandeau. Ze draagt verder nog grote diamanten franje oorbellen, en een diamanten armband met een bloemetjespatroon. 

Wat vinden jullie van de nieuwe portretten?

 

10 reacties

 1. Een fijn koningspaar, en daarbij fijne kleren: het licht-paars staat de koningin beter dan fel rood. En een diadeem hoort erbij!

 2. Prachtige portretten van een prachtig Koningspaar.

 3. Waar kunnen deze foto’s aangekocht worden ?

 4. […] Mathilde schittert in een fuchsia avondjurk van Armani met blote schouders. De koningin droeg diezelfde jurk al twee keer tijdens officiële staatsbezoeken: in 2011 op het huwelijksbal van prins Albert en prinses Charlene in Monaco en in 2015 voor de 75ste verjaardag van koningin Margrethe in Denemarken. Dat schrijft Modekoninginmathilde. […]

 5. Het mooiste en beste Belgisch koningspaar ooit ! Prachtige foto’s.

 6. Heel mooi met deze grotere versie tiara
  Kleur is goed.
  Mooie queen.

 7. Ik vind de eerste het mooist. De jurk prachtig gedrapeerd, de koning kijkt daar leuk en de grijze achtergrond bij deze kleur jurk is geweldig.

 8. Heel mooi, vooral de eerste foto is super, de jurk zo mooi gedrapeerd!
  Koudere kleuren staan haar altijd het best vind ik…..

 9. Prachtig in die mooie kleed met een volledige tiara. Wat is det een mooi koppel. Filip heeft lang gewacht om ee keuze te maken maar hij heeft de mooiste adelijke dame,gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..