Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin begeven zich naar New York, begeleid door de Minister van Buitenlandse Zaken. Zij brengen een bezoek aan de zetel van de Verenigde Naties waar de Koning de Algemene Vergadering toespreekt tijdens een speciale bijeenkomst gewijd aan vredesopbouw en -consolidering. De Koningin woont vergaderingen bij in haar capaciteit van VN speciaal pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Op 25 april zullen de Vorsten een bezoek brengen aan de Militaire Academie van West Point.

   

Koningin Mathilde draagt een nieuwe jurk vandaag: het gaat om een beige jurk met een donkerblauwe kanten laag over. De jurk werd gemaakt door Esmeralda Ammoun, op wie Koningin Mathilde wel vaker een beroep doet als ze naar het buitenland moet!

Ze draagt er een donkerblauwe clutch bij, zwarte pumps (ik vermoed die van Sergio Rossi) en een paar witte-donkerblauwe oorbellen van Percossi Papi.

Later op de dag woonden Koning Filip en Koningin Mathilde de opening bij van de Belgische tentoonstelling over buitenlandse soldaten aanwezig in België en Europa op het front van de Grote Oorlog.

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde droeg een kleurrijke gestreepte jurk van Natan, die de stof gebruikte in vele van zijn kledingstukken:

Mathilde droeg de jurk al enkele keren eerder: op 21 april 2016, op 15 juni 2016 en op 13 september 2016. Ze draagt er vandaag oranje pumps van Natan bij, een oranje clutch en haar lange pareloorbellen.

’s Avonds waren Koning Filip en Koningin Mathilde nog te gast bij Mike Bloomberg:


 
Mathilde draagt een rode jurk met wijde vleermuismouwen van Natan. Ze droeg deze jurk al eerder op 3 juni 2017. Ze draagt er net als toen dezelfde diamanten oorbellen bij:

3 Reacties

  1. “Looks like…” een hartelijke ontvangst, keurige Mathilde en allebei het koningspaar. – Succes en bravo!

  2. Goede keuze!Jurken zonder die riempjes zijn veel leuker. Zoals immer keurig verzorgd en tip top in orde .

  3. Hoewel ik kant een beetje passé vind is deze jurk (let op de guirlande aan de zijkant) echt prachtig. Geen grof kant, mooie verwerking met die stukjes die net voorbij de voering piepen, mooie lengte, en leuke kleuren combinatie.
    Over de streepjes ben ik minder enthousiast. Niet zo passend bij de gelegenheid en tailleplooien met een bol rokje, eerder inderdaad ook nog met oranje riempje.
    De rode kaftan avondjurk is klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..