Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid en Prins Lorenz en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent wonen Te Deums bij naar aanleiding van de Nationale Feestdag in respectievelijk de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal in Brussel, de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt en de Collegiale Sainte-Waudru in Bergen. In de namiddag wonen de Koning en de Koningin, Prinses Astrid en Prins Lorenz, Prins Laurent, en Prinses Delphine en dhr. Jim O’Hare de Plechtigheid van de Nationale Feestdag op het Paleizenplein bij.

De Koning en de Koningin ronden de Nationale Feestdag af met een bezoek aan Farra Clerlande in Ottignies, een residentie voor volwassenen met een ernstige of zware mentale beperking, en aan het Nationaal MS Centrum in Melsbroek.

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt vandaag, zowel voor het Te Deum als het defilé, een capejurk van Natan Couture, gemaakt uit zijde mousseline. Hieronder zie je dezelfde jurk in een andere kleur:

Koningin Mathilde’s hoed is van Fabienne Delvigne: een hoofdtooi gemaakt van een stof die speciaal is geweven voor Maison Fabienne Delvigne. Een zeer mooie samenwerking met de Academie voor Schone Kunsten van Brussel die ook de knowhow van uitmuntendheid cultiveert.

Ze draagt er een blauwgroene clutch bij, eveneens van Fabienne Delvigne:

Ten slotte zien we nog de ‘Mathilde’ oorbellen van juwelier Leysen, in het lichtroze (hieronder te zien in een andere kleur):

Tijdens het bezoek aan Ferra Clerlande en het Nationaal MS centrum draagt Koningin Mathilde een nieuwe witte jurk met blauwe print van Esmeralda Ammoun. Ze draagt er een blauwe enveloppeclutch bij van Natan, haar pareloorbellen, en prachtige blauwe sandalen met hoge hakken van Giorgio Armani (hieronder te zien in een donkerdere kleur). Opvallend is dat deze schoenen komen uit de zomercollectie van 2013, maar dat we de Koningin er nog nooit eerder mee zagen!

Ook Prinses Elisabeth is gekleed in Natan Couture tijdens het Te Deum: zij draagt een nauwsluitende jurk in een oranje, gebloemde stof onthult een subtiele decolleté op de rug en speelt met contrasten door de ballonmouwen.

Ze draagt ​​een kleine oranje Kennedy-hoed van Fabienne Delvigne gemaakt van bandstro die aan elkaar zijn genaaid:

Ze draagt ook een clutch van Fabienne Delvigne, gemaakt in hetzelfde materiaal en dezelfde kleuren:

Ze draagt er gouden oorbellen bij uit de juwelenkist van mama Mathilde.

Prinses Elisabeth droeg tijdens het defilé het gala uniform van de Koninklijke Militaire School:

© Screenshots live uitzending via VRT nu

Koningin Mathilde was zichtbaar ontroerd toen haar dochter voorbij passeerde!

Prinses Eléonore draagt vandaag tijdens het Te Deum en het defilé een muntgroene jurk met versiering aan de hals van Meer Couture:

Tijdens het bezoek aan Farra Clerlande en het Nationaal MS centrum droeg Prinses Eléonore een jurk met bloemenprint van Maje:

Wat vinden jullie van de outfits vandaag?

11 reacties

 1. Wat is de koningin mooi!!!!

 2. Prinses Elisabeth ook prachtig . Wat een mooi en hecht Koningshuis heeft Belgie . Om trots op te zijn . En als Nederlandse ben ik dat ook/Ook ben ik zeer trots op mijn enorme verzameling van het Belgisch Koningshuis( Ruim 70.000 foto’s ) kasten vol!!!!!!

 3. Zeker in de gefilmde fragmenten is mooi te zien hoe elegant en fris Mathilde’s tenue is. De blauwe versie was ook heel mooi geweest, maar roze is vast haar lievelingskleur 🙂

  Elisabeth ziet er fantastisch uit. Mooi gestyled, en door die hakken en de split in het kleedje blijft haar outfit jeugdig en vrouwelijk genoeg.

 4. Ontzettend verfijnd…dit is een voltreffer.
  Welke kleur schoenen draagt ze eronder?

  1. Koningin Mathilde bedoel je? Die draagt er roze pumps onder, eenzelfde tint als haar jurk en haar hoed.

 5. Deze jurk flatteert koning Mathilde enorm. Mooie kleuren en vorm. Haar hoofddeksel is mooi van formaat, wat haar gezicht goed doet uitkomen. Prinses Elisabeth is ook zeer mooi gekleed. De schoenen en mouwen maken het jeugdiger. Knap gedaan!

 6. Wat een goede keuzes !
  Mathilde wat slanker, of maakten de midi jurken wat voller?
  Deze lengte veel beter.
  Mooi gezin en fantastisch gekleed en gekapt!

 7. Zomerse Esmeralda Amoun….en wat is Eleonore een
  mooie meid!

 8. De koningin had voor de capejurk beter dezelfde kleur gekozen zoals op de foto die je deelde. Due had heet beter gestaan. Maar verder zagen ze er weer prachtig uit!

 9. […] you are interested in more coverage on the National Day and related events, ModekoninginMathilde has you covered. We are only covering the Belgian royals in this post. We’ll get to NATAN and […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..