Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid en Prins Lorenz, en Prins Laurent wonen de Te Deums bij naar aanleiding van de Nationale Feestdag in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal in Brussel, in Luik en in Gent.
In de namiddag wonen de Koning en de Koningin, Prinses Astrid en Prins Lorenz, Prins Laurent en Prinses Claire, en Prinses Delphine en dhr. James O’Hare het militair en burgerlijk defilé op het Paleizenplein bij.
Nadien bezoeken de Vorsten het ‘Feest in het Park’ op de Grote Zavel.
De dag wordt afgesloten met het vuurwerk in het Jubelpark.

Koningin Mathilde draagt vandaag een oranjegele gedrapeerde jurk, een op maat gemaakt stuk van Natan.

Ze draagt er een hoed bij met relèvé in een karamelkleurige panama, het model “Paris” van Fabienne Delvigne.

© Wim Dehandschutter

Haar gouden oorbellen in bladvorm lijken me nieuw te zijn en uit dezelfde set te komen als de bladgouden broche die op haar jurk is gespeld. Een andere piste is dat Koningin Mathilde onderstaande ketting, die ze jaren geleden droeg en kocht via Natan, heeft laten vermaken tot de oorbellen en de broche:

Ze draagt er haar Mira clutch bij van A Bag With A Story:

Prinses Elisabeth draagt een rode midi jurk met cut-out aan de schouders van Victoria Victoria Beckham (de goedkopere lijn van Victoria Beckham):

Ze draagt er een rode bandeau bij: het gaat om een rode variant (zonder sluier) van de Galilea headpiece van Emily London, een Brits hoedenmerk dat ook vaak gedragen wordt in de Britse koninklijke familie (met dank aan een tip van Elisabeth’s wardrobe op Instagram). Het lijkt geen toeval dat Prinses Elisabeth, die in Oxford studeert, nu vaker bij Britse merken shopt.

De gouden Guinto clutch van A Bag With A Story leende ze opnieuw uit van mama Mathilde:

Haar gouden oorbellen zijn de Devi Stones van Christine Bekaert:

Haar pumps zijn de ‘Romy’ pumps van Jimmy Choo:

De blauwe jurk van Prinses Eléonore is een ontwerp van Meer Couture. Ze draagt er een kleine broche bij in de vorm van een bij, die eerder werd gedragen door Koningin Mathilde.

Voor het feest in het Warandepark wisselde Koningin Mathilde naar haar jurk met blauwe geometrische print van Odile Jacobs.

Hieronder zien jullie een rok gemaakt uit dezelfde stof:

Mathilde droeg deze jurk voor het eerst in de DRC op 9 juni dit jaar. Ze draagt er grijze pumps bij, en blauwe oorbellen van Percossi Papi. Haar grijze clutch is van Diane von Furstenberg:

Voor de laatste activiteit van de dag – het vuurwerk in het Jubelpark – draagt Koningin Mathilde haar jumpsuit van Diane von Furstenberg:

Ze droeg deze al eerder op 22 mei 2018, op 20 juli 2018 en op 15 maart 2019. Ze draagt er een armband bij van Christine Bekaert:

En de gouden Olivia Flower oorbellen van Tikli Jewelry:

Prinses Eléonore draagt opnieuw haar blauwe jurk van Maje.

Hopelijk hadden jullie net als ik een fijne Nationale Feestdag en hebben jullie genoten van al de verschillende looks! De Belgische Koninklijk familie geniet vanaf nu naar alle waarschijnlijkheid van een welverdiende zomervakantie tot eind augustus, en ook deze website neemt tot dan (vermoedelijk) even een lange pauze! Tot binnenkort!

15 reacties

 1. Wat een prachtig geheel…..wat mij betreft: een voltreffer!

 2. Ik ben het volledig met Tina eens, wauw, wat een prachtige koninklijke familie. Heel erg mooi gekleed allemaal.

 3. Wauw wat zijn ze weer mooi gekleed. Fijn dat er een merk als Victoria beckham haar intrede doet.

 4. Ik ben ,als Nederlandse ,vreselijk trots op de Belgische Koninklijke familie. Vanaf 1960 spaar ik alles van Koningin Fabiola en later alles van Koningin Mathilde . Ik heb dan ook een gigantische verzameling . En wat zien ze er vandaag weer beeldschoon uit.

 5. Heel mooi! Een kleurrijk geheel, maar door alles effen te houden toch rustig. Leuk dat Elisabeth voor een nieuw merk kiest.

 6. Heel mooi. Ik kijk ook uit naar het moment dat Eléonore zich volwassener mag kleden, zoals tijdens de Elisabethwedstrijd. Met een klein hakje en beetje mascara is ze echt de beauty die ze is!

  1. Pffff hoe vreselijk saai weeral !! Geef mij maar het Nederlandse koningshuis !

   1. Koningin Maxima is, als latina, veel flamboyanter dan onze koningin. Maar ook haar outfits zijn niet allemaal voltreffers.
    Het probleem, vind ik, is dat de outfits van Natan niet altijd aangepast zijn aan de lichaamsbouw van onze koningin en koningin Maxima : de jurken lijken nooit echt te passen en de eeuwige riempjes zitten nooit op de juiste plaats.

 7. […] Her earrings are from the same jewelry designer her mother wore last night, Christine Bekaert. ModekoninginMathilde has the breakdown on all the […]

 8. Schitterend!
  Wat een goede keuzes!

 9. Wat een mooi totaal plaatje, geweldig op elkaar afgestemd. De koningin wederom in geel is echt aan de zon toe,
  Fijne vakantie!

 10. Op het podium ogen ze nog mooier, de kledij kenden we al,maar hun glimlach spreekt boekdelen….eindelijk vakantie…Eleonora
  is echt een mooie meid….
  Prinses Elisabeth zal meteen terug op militair kamp vertrokken zijn waar ze deze maand nog afwerkt!
  Eerst op hoge hakken en nadien in legerbottinnen,…ik faut le faire !

 11. De broer van Koningin Mathilde trouwt op 3 september . In Frankrijk. Hoera ,weer foto’s!!!!!

 12. Iedereen een prettige vakantie toegewenst En Jelka bedankt voor al de mooie foto’s .

 13. aucune traduction possible en français dommage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..