Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eléonore wonen de Te Deum voor de nationale feestdag bij in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal te Brussel. Na het Te Deum verplaatst de Koning zich naar BOZAR om de muurschildering te bekijken van kunstenaar en kalligraaf Dema One en van de jongeren die deelnamen aan zijn studio in Molenbeek.

Alle foto’s: © Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt een gekende jurk van Natan in jacquard met geborduurd motief:

Ze droeg deze jurk al eerder op 8 mei dit jaar. Ze draagt er een nieuwe hoed bij: het gaat om het model ‘Louisa’ van Fabienne Delvigne, een grote hoed vervaardigd uit parabuntal.

© Fabienne Delvigne

Prinses Elisabeth draagt een nieuwe jurk in zijden georgette met subtiele bloemenprint. De ontwerper is Natan die in de couture collectie gelijkaardige stoffen en modellen van jurken heeft zitten. De stof van Elisabeth haar jurk is volgens mij deze:

Het model van de jurk lijkt dan eerder op een kortere versie van onderstaande jurk:

Haar gouden spiraalvormige oorbellen komen uit de juwelenkist van mama Mathilde. Ze heeft een oranje clutch vast. Elisabeth draagt vandaag het model ‘Lisly’ van Fabienne Delvigne, een gedrapeerd banaanvezelhaarstuk in beige.

© Fabienne Delvigne

Ze draagt er vermoedelijk de Romy pumps bij van Jimmy Choo:

Prinses Eléonore draagt de roze jurk van Marie-Leonie Stock die Prinses Elisabeth droeg voor de Nationale Feestdag van 2015.

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, Hunne Koninklijke Hoogheden, Prins Gabriel, Prins Emmanuel, Prinses Eléonore, en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid, Prins Lorenz, en Prins Laurent wonen een plechtige viering bij ter gelegenheid van de nationale feestdag.

De plechtigheid, op het Paleizenplein te Brussel, brengt hulde aan de helden van de COVID-19-crisis en staat stil bij 75ste verjaardag van het einde van de 2de wereldoorlog. Het traditionele militaire défilé vindt dit jaar niet plaats. 

Koningin Mathilde trekt voor deze ceremonie een andere outfit aan: ze kiest voor een witte jurk met oranjeroze bloemenprint van Dries Van Noten. Hieronder zien jullie een jurk gemaakt uit dezelfde stof:

Haar oorbellen zijn van Percossi Papi. Ze draagt er ook een andere hoed bij, het model ‘Rueda’ van Fabienne Delvigne, een hoofdband gemaakt in bananenvezels getint in paarse nuances. Op de zij en achterkant van deze hoed heeft Fabienne Delvigne een gestileerde bloem ontworpen die doet denken aan de bloemen op de jurk van Dries van Noten:

© Fabienne Delvigne

Prinses Elisabeth heeft dezelfde outfit aan als deze ochtend. Opvallend is dat ze enkel haar oorbellen veranderde: ze kiest voor een paar gouden schijven, die ook uit de juwelenkist van Mathilde komen.

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, en Hunne Koninklijke Hoogheden, Prins Gabriël, Prins Emmanuel en Prinses Eléonore brengen een bezoek aan het Woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Zij ontmoeten er de bewoners en de vrijwilligers en ze wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat door middel van muziek de bewoners met dementie beter tracht te bereiken.

Nadien brengen zij een bezoek aan La Maison de Mariemont in Morlanwelz, een woonzorgcentrum en een hersteloord voor mensen van alle leeftijden die een revalidatie nodig hebben na een ziekenhuisopname of een ernstige ziekte, of mensen die wachten op een kamer in een rusthuis of een ander opvangcentrum. De Vorsten en hun gezin bezoeken het centrum en ontmoeten de bewoners.

© Wim Dehandschutter

Koningin Mathilde draagt haar gebloemde jurk van Giambattista Valli:

Ze droeg deze jurk al eerder op 10 juli 2019. Ze draagt er een roze clutch bij en dezelfde oorbellen van Percossi Papi als deze middag.

Prinses Elisabeth draagt een nieuwe framboosrode jurk met abstracte blokjesprint. De jurk is van L.K.Bennett:

Ze draagt er nieuwe oorbellen bij: de Starflower Beads van Christine Bekaert:

Prinses Eléonore herdraagt opnieuw een jurk van zus Elisabeth: ditmaal draagt ze een rode hemdjurk van Diane von Furstenberg:

12 reacties

 1. Het hele gezin ziet er weer schitterend uit. Een prachtig plaatje. Alles mooi op elkaar afgestemd maar zonder te matchy-matchy te zijn.

  Mathilde: het kleed van Natan is niet mijn favoriet. Maar het is sober en past dus bij de gelegenheid. De hoed vind ik prima. Simpel maar mooi.
  De jurk van Dries Van Noten vind ik wel goed. Ik hou van die grote bloemenprints.

  Elisabeth: wat mij betreft weer een voltreffer. Zeer elegant. En aangenaam verrast dat ze dit keer ook een hoofddeksel draaft. Nog geen echte hoed maar een veelbelovend begin.

 2. Natan jurk kan me niet bekoren ! Dries van Noten wel mooi zou centuur weg laten . schitterende hoed in prachtige kleur . Elisabeth een plaatje . moeilijk lopen met die hakken op die stenen ……

 3. Wat een prachtig gezin. Jurk van de Koningin in de kerk sober, wel mooi. Geschikt voor deze gelegenheid. En s’middags uitbundiger .En Prinses Elisabeth is betoverend. En Prinses Eleonor is een schattig meisje .

 4. Het was hoedanook een vreemde nationale feestdag.
  Deels door de sombere voorspellingen van C-19 .
  Vandaar vind ik de gekozen jurken passend bij de
  gelegenheden. Ingetogen ’s morgens en hoopgevend na de middag. Natuurlijk is de kledij van Dries van noten een topper. Ook het hoedje…het was gewoon af.
  Prinses Elisabeth’s bandeau vind ik ook netjes.
  Jelka, heb je duidelijke foto’s van de oorringen die gedragen werden? Ze lijken nieuw?

 5. Het was een prachtig plaatje! Doe zo verder.

 6. […] is wearing a dress previously worn by Elisabeth in 2015. For more photos, the always reliable Modekoningin Mathilde has you covered. Of course, Royals Hats is on the case with all you want to know about the […]

 7. Tja ..hoewel drie mooie jurken, kan t qua fit op haar figuur beter. Dit soort modellen maken haar naar mijn idee forser dan dat ze is. De jurk van Dries, hoe mooi t patroon ook, had qua model en roklengte veel flatterender kunnen zijn…

 8. Ik snap niet, dat Prinses Eleonore geen nieuw jurkje draagt voor zo’n belangrijke Feestdag. Allebei de jurkjes zijn al gedragen door haar grote zus. Maar misschien heeft zij ze zelf wel uitgekozen.

 9. Eleonor moet nieuwe outfit hebben, kleedjes die wat langer zijn . Toch geen 2 e hands op zo een grote plechtigheid.
  En de koningin moet dat bandje uit die gebloemde jurk doen, ze is draagt veel ceintuurtjes in dit kleed maakt daar dikker door het bandje.

 10. Ondanks alles, een mooi en zin- en attentvol feest. Mooi en gelukkig gezin !!!! Mooie kledij !!!! Ben erg trots op ons koninklijk huis !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..