Op donderdag 21 juli 2016 wonen de Koning en de Koningin het Te Deum bij, naar aanleiding van de Nationale Feestdag in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal te Brussel. In de namiddag wonen de Koning en de Koningin en Prins Laurent het militair en burgerlijk defilé bij op het Paleizenplein te Brussel. Na het defilé  bezoeken de Koning en de Koningin het Feest in het Park.

Koningin Mathilde draagt een lichtroze jurk tijdens het Te Deum:

Cn3_fo3WAAAfVm8
© Wim Dehandschutter

 

Koningin Mathilde draagt een nieuwe jurk van Natan Couture: een lichtroze jurk vervaardigd uit organza, geborduurd met kant in zijde met technische draad, met boothals en lange mouwen, in A-lijn.

Ook alle accessoires van de Koningin zijn in dezelfde lichtroze kleur: de pumps, het tasje, de handschoenen en het hoedje. Dat hoedje is uiteraard van hofleverancier Fabienne Delvigne, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van het bijpassende tasje. Beiden zijn trouwens gemaakt uit bananenvezels.

Met dank aan Charlie kan ik toevoegen dat Prinses Elisabeth vandaag opnieuw Diane von Furstenberg draagt!

DVFD973601F16IVORY_A1

Koningin Mathilde kleedde zich om voor het Feest in het Warandepark: ze droeg een mouwloos jurkje met een vlinderprint, en een brede felrode riem:

 

Het jurkje is van ontwerper Bernard Depoorter die eerder ook al een jurk ontwierp voor Koningin Mathilde voor het staatsbezoek aan China:

© Bernard Depoorter

In dit geval kan ik de riem wel goed smaken! Koningin Mathilde droeg verder lichtroze pumps, een poederroze clutch van Dior en een cuff van Tikli Jewerly:

Tikliimage001

’s Avonds bij het vuurwerk droeg Koningin Mathilde een gekende jumpsuit van Natan. Ook Prinses Elisabeth was opnieuw aanwezig:

Cn6tHSkWgAAfdg4
© Royalty VTM

Natan:

Natan

Koningin Mathilde droeg deze outfit al eerder op 11 mei 2015 tijdens het slotconcert Best of Belgium.

De jurk van Prinses Elisabeth is van Zara:

20 reacties

 1. Mooi en sober geheel! Accesoires ook top. Eigenlijk vind ik iedereen zeer goed gekleed: zomers en luchtig maar toch ook ingetogen.
  De haren van de prinsesjes en van Mathilde zijn ook zó mooi opgestoken, er is echt werk van gemaakt hoor.

 2. evertjvanderstroom@bergstroom.com

  Prachtige foto’s op de site van de Belgische monarchie. Gelukkig gezin en zeer stijlvol ……
  Pastel kleuren staan de koningin goed. Kinderen stijlvol en verzorgd …… Een prachtig geheel !

 3. Het gaat hier natuurlijk in de eerste plaats over de kleding van koningin Mathilde maar prinses Elisabeth draagt Diane Von Fürstenberg.
  http://eu.dvf.com/dvf-nolly-cosmic-lace-a-line-dress/D973601F16.html

  1. Bedankt Charlie! Ik heb het meteen toegevoegd aan het bericht

 4. Droeg de Voorzitster van de Senaat dezelfde jurk als Prinses Elisabeth ? En hoe triestig dat Prins Laurent daar helemaal alleen zat in zijn koninklijke box. Ik vind het schandalig en ongepast wat de andere leden van het koningshuis doen. Je kunt hier moeilijk nog van een koninklijke familie spreken. De Koningin was heel stijlvol, zoals in 99 % van de gevallen. Maar de jurk kwam mij precies bekend voor. Heeft ze die al eens gedragen ?

  1. Tijdens het kerkelijk huwelijk van haar zus Hélène in 2011 droeg ze een jurk die er goed op lijkt, maar niet hetzelfde is. Ook de jurk die Máxima droeg naar het huwelijk van William en Catherine lijkt er goed op vind ik.

 5. Wat een mooie jurk met die vlinders! Van ver leek het dat haar hofdame dezelfde jurk aanheeft, maar de print lijkt er van ver enkel op. Ik vind ook dat de riem er bij past, de jurk wordt er zelfs beter door! Zijn de pumps van vanmorgen en vanavond (dezelfde?) ook niet van Dior?
  Nieuwe oorbellen?

  1. Schoenen vind ik altijd lastig om te onderscheiden.. De oorbellen zijn zeker niet nieuw: het zijn de hartjes die ze wel vaker draagt.

 6. Ik vond het ook jammer dat Laurent daar zo in zijn eentje zat. Maar, waarom,tonen ze enkel zijn eenzaamheid en geeft men niet meer aandacht aan het feit dat hij de vier koningskinderen een kusje ging
  geven. Lief toch.

  1. evertjvanderstroom@bergstroom.com

   Helemaal mee eens !
   Ik denk dat K Albert en K.Paola hier een grote rol in spelen ! Gelukkig heeft de Koning een heel sterke vrouw naast zich ! Niets dan lof hoor!

   1. Ik was ook gecharmeerd en vond het toch ook weer typisch Laurent om te zien dat hij plots merkte dat de 4 kinderen daar ook al zaten te wachten en vanuit zijn box naar hen toe ging om hen te “embrasseren” zoals in Vlaanderen gezegd wordt. En ik denk ook dat A&P een heel negatieve rol spelen in heel deze koninklijke familie. Maar wat kan je ook verwachten. Ze hebben nooit naar hun kinderen om gekeken. Ze leefden naast elkaar en nu doen ze alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Ze zijn bijna nog heiliger dan alle heiligen samen. Het gedrag van Astrid vind ik ook maar beneden alles. Een uitnodiging aanvaarden om een festival te gaan openen op de Nationale Feestdag il faut le faire. Maar soit; dit is natuurlijk niet van vandaag. Denk maar aan de herdenkingsmis voor alle overledenen in februari. Behalve F&M was iedereen afwezig (Esmeralda en Léa buiten beschouwing gelaten).

    1. evertjvanderstroom@bergstroom.com

     Wat en verschil met K. Fabiola zolang ze kon stappen en later in haar rolstoel was ze overal present ! Ik denk dat ons koningspaar haar wel missen !

 7. De roze jurk mooi en vooral door het hoedje en tasje met handschoenen chique. De schoenen hadden voor mij wel suède of gewoon leer mogen zijn. De coupe mankeerde wat bij boezem en maag, bij de entree bolden er al wat kanten bloemetjes op.
  De prinsjes netjes en de prinsessen ’s ochtends wat stijfjes maar ’s middags door het losse haar van de kroonprinses en het jurkje zonder bolero bij de jongste schattig.
  De vlinderjurk vind ik geweldig, inclusief ceintuur. Wel had ik een ander tasje (met rood en wit) en schoenen meegenomen, Witte sandalen met een roodaccent o.i.d.

 8. Ook spannend voor de Belgische koninklijke familie in deze dagen.
  Ze zien er allemaal goed verzorgd uit.
  Kanten jurk is mooi maar geeft bij zo n lichte kleur snel kreukels. Tekent daardoor snel. De 2e outfit verdient een bravo voor de mooie brede ceintuur!

 9. Mooie eigentijdse jumpsuit, passend voor de gelegenheid. De donkerblauwe pumps staan er prachtig bij!
  Andermaal leuk jurkje voor Elisabeth. Met een lichte golf in haar haar sis haar kapsel veel vlotter dan opgestoken, hoewel de opgestoken variant wel passender is voor het te deum.

  1. evertjvanderstroom@bergstroom.com

   Helemaal mee eens!

 10. Wat een leuk jumpsuit!

  Zie het nu pas. Staat haar zeer vlot!

 11. Zeer stijlvol en prachtige cuff van Tikli Jewelry!

 12. Prachtige outfit en schitterend juweel van Tikli Jewelry!

 13. En ook handschoentjes overdag a la Maxima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..