Koningin Mathilde ontvangt elke week in het programma “Merci voor de muziek” op één een Belgisch kind dat een nummertje komt spelen op zijn/haar muziekinstrument.
Het programma zet mensen muzikaal in de bloemetjes. Muziek als verbindend element in de samenleving is ook waar het om draait binnen het project Music Connects van het Koningin Mathildefonds. Sedert 2016 werkt het Fonds rond het thema muziek als universele taal dat de sociale grenzen overstijgt en bijdraagt tot het aanknopen van relaties tussen kinderen en jongeren.

Aflevering #1 en #6

Tijdens de eerste aflevering draagt Mathilde een gekend ensemble van Natan: een witte pantalon met daarboven een top met een zilveren print en strik op de schouder. Dezelfde stof als onderstaande outfit werd gebruikt:

Mathilde droeg deze outfit al op 9 mei en 18 juli dit jaar.

Aflevering #2 en #5

© Screenshot via vrtnu
© Screenshot via vrtnu

Tijdens de tweede aflevering draagt Koningin Mathilde een nieuwe blauwe kanten hemdjurk van CH Carolina Herrera:

Ze combineert met haar pareloorbellen.

Aflevering #3 en #4

© Screenshot via VRTNU
© Screenshot via VRTNU

Koningin Mathilde draagt in de derde en vierde aflevering een felroze jurk met driekwartsmouwen van Natan. Ze droeg deze jurk al eerder op 26 januari 2016, op 26 april 2016, op op 26 oktober 2016 en op 19 februari 2019. Ze draagt er in deze aflevering oorbellen bij van Percossi Papi.

Aflevering #7

© Screenshot via VRTNU

In de laatste aflevering van het seizoen woonde Koningin Mathilde het slotconcert bij waarin alle kinderen samen speelden. Mathilde draagt een geruite beige broek met rode schijn. De pantalon is van Natan. Ze draagt er een donkerrode blouse bij.

5 Reacties

  1. Erg leuk ,deze bijeenkomsten. In navolging van Koningin Maxima Zo krijgen de kinderen belangstelling voor muziek.

  2. Een kopie van Máxima’s initiatief. Goed dat dat navolging krijgt!”En mooie kledingsets!

  3. Alle outfits zijn top in deze serie. Die roze jurk ook altijd goed!

  4. Merci voor de muziek. Een Vlaams initiatief. Top dat onze koningin Mathilde hieraan meewerkt. Heeft nougabollen te maken met de aanstellerige,flamboyante, theatrale prinses maxima te maken. Maximabeist steeds alle aandacht op

  5. Vind niet dat het initiatief “merci voor de muziek” in navolging is van koningin maxima. Koningin mathilde is al van bij haar huwelijk betrokken bij muziekopvoeding nl door de internationale koningin elisabethwedstrijd en ook door de daaraan verbonden muziekkapel . Bovendien spelen de 4 kinderen muziek en zijzelf ook.
    Vind het ook jammer dat de vergelijking met koning maxima steeds gemaakt wordt alsof wij belgen werkelijk niets zelf kunnen bedenken. Belgen zijn natuurlijk veel bescheiderer !!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..