Hare Majesteit de Koningin woont de Mariaprocessie bij te Halle naar aanleiding van het jubeljaar “Halle, 750 jaar Mariastad”.

De Mariaprocessie is een ode aan de Zwarte Madonna van Halle en wordt om de twee jaar georganiseerd.

 

Koningin Mathilde haalde vandaag nog eens een outfit van enkele jaren geleden vanonder het stof: ze koos voor een bij elkaar passende jurk en mantel van Natan met een blauw-rood-wit gestreept motief. Ze droeg deze combinatie al 3 keer eerder: op 6 november 2013, op 6 december 2013 (toen niet met de bijpassende mantel, maar met een rood kort jasje erover) en op 30 maart 2014. 

Ze draagt er vandaag een rode hoed bij, een rode clutch, en eveneens een paar rode pumps. 

10 Reacties

 1. Leuke foto’s gezien op. newmy Royals en de kleur. van hoed. schoen en clutch is oranje ! Staat haar schitterend .

 2. wel warm gekleed voor zo’n zonnige dag.

  1. Ja, het lijkt erop dat M. braaf de klerenkeuze draagt die ze vooraf krijgt samengesteld… Op andere momenten heeft ze dan weer kledij gedragen die veel te koud was voor het weer die dag.

   Ik denk dat kledij voor haar gewoon een noodzakelijk kwaad is, iets waarvoor ze haar best wil doen, maar niet te veel tijd aan wil spenderen, en misschien wel volledig uitbesteedt.

   1. Goede feestelijke keuze voor deze mooie processie. Gekleed in jurk zonder jas is respectloos tegenover de geest van de processie. De vrouwelijke politici tonen weinig respect voor de gebeurtenis.Mathilde is een waardige koningin en dat siert haar. Trouwens haar huwelijksboeket ligt in de Basiliek van Halle ten toon.
    Om een Mariaprocessie bij te wonen zijn er nergens kledingsvoorschriften te volgen in Belgie, in Nederland toch ook niet? Isabelle, ik denk dat je met je M. niet Mathilde maar de Argentijnse juntadochter M. bedoeld; Koningin Mathilde gebruikt haar kledingsbudget nuttig met Hollandse charme en dient het Belgische volk op haar manier in alle koninklijke eenvoud . Als Vlaamse hou ik van Nederland maar niet van het SShel koninklijk huis .

 3. Goede feestelijke keuze voor deze mooie processie. Gekleed in jurk zonder jas is respectloos tegenover de geest van de processie. De vrouwelijke politici tonen weinig respect voor de gebeurtenis.Mathilde is een waardige koningin en dat siert haar. Trouwens haar huwelijksboeket ligt in de Basiliek van Halle ten toon.

 4. Wat mij opvalt is dat waardige vrouwen dure,mooie kleren echt tot hun recht laten komen in alle eenvoud, heel koninklijk. En uitbundige vrouwen alleen dure kleren en juwelen slonzig dragen of .buiten de lijntjes kleuren om steeds het middelpunt van gesprek te zijn….. koninklijk onwaardig.

  1. Ieder mens in zijn waarde laten is (koninklijk) waardig.

 5. toch geen top outfit. Te breed bollend?

 6. Ik heb de outfit niet eerder gezien. Het oogt qua stof wat winters en zwaar, ook bij het model, die er een zwarte dikke maillot met laarsjes onder draagt. Ze heeft hem ook al eens in november en december gedragen, dus het had wat luchtiger gekund. Die breedte streep vind ik ook niet erg flatterend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..