Hare Majesteit de Koningin bezoekt de redactie van de oudste Belgische vrouwenweekbladen Libelle en Femmes d’Aujourd’hui. De bladen hebben als doelpubliek vrouwen en zijn sinds hun oprichting mee geëvolueerd met diens veranderende maatschappelijke positie. Het bezoek start met een introductie in de geschiedenis en de evolutie van de weekbladen. Nadien neemt de Koningin deel aan een redactievergadering en sluit ze aan bij een interne brainstorm over het thema kinderarmoede. Ze krijgt eveneens een rondleiding op de redactievloer en ze ontdekt hoe de verschillende rubrieken tot stand komen. De activiteit vindt plaats in Mechelen.

 

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe roze jurk met korte mouwtjes. De jurk is gemaakt van een kanten stof, en is van Natan. Onderstaande jurk is een variant op de jurk in een andere kleur:

Koningin Mathilde kiest er vandaag ook voor om al haar accessoires in het roze te dragen: we herkennen de felroze handtas met gouden ketting van Natan, en een paar roze pumps. 

De oorbellen van de Koningin zijn vermoedelijk nieuw.

11 Reacties

 1. Fris Zomers kleedje. De kleur staat haar bijzonder goed.

 2. Mooie jurk en alles weer keurig op elkaar aangepast.

 3. de koningin kwam uit de auto en wouw!!!! prachtige kleur, alles tip top !!!! in een woord ” de Koningin “

 4. Prachtig ! Staat geweldig .

 5. Ziet er wel uit als een snoeperig jurkje (zuurstokroze).
  Verder heel leuk tasje en gave schoenen.

 6. Ach ja het is het bekende model kleurtje, tasje, schoenen en soepelvallende stof maakt dat het er leuk uitziet, maar een jurk zonder taillenaand en zonder tailleplooien staat echt beter bij de koningin.

 7. Volgens mij moet je Mathilde nemen zoals ze is.
  Net zoals Maxima haha.
  Mathilde heeft meer het vuiniszakvoorbeeld als model met wat gaten voor de mouwen en hals.
  Het stof maakt het nog enigszins sprankelend.
  Als ik zoveel geld had ging ik in de vakantie (Italie) langs bij Armani etc en kocht de spullen van mijn dromen. En eens flink opruiming houden in de kledingkast en de rest aan de weg zetten.

 8. Ik vind het wel top dat Mathilde bijna altijd Belgisch draagt en gelukkig niet alles bij Armani spendeert. En dat is toch een kritiek die dikwijls te lezen is over Maxima. Letizia daarentegen let er ook op om zoveel mogelijk Spaans te dragen. Zou het er mee te maken hebben dat de Belgische en Spaanse koningshuizen goed moeten opletten waar en hoe ze hun voeten zetten en het Nederlandse koningshuis meer krediet krijgt van de pers en de Nederlanders ?

 9. Tsja, ik ben zo’n Nederlander en neem Maxima inderdaad zoals ze is. Mathilde is echter mijn favoriet. Ze draagt vrijwel uitsluitend Belgisch, bravo! Ze geeft nieuwe ontwerpers (ook qua sierraden) een kans, bravo! Ze blijft trouw aan de ontwerper van haar huwelijksjapon, bravo!
  Soms begrijp ik dat Mathilde kiest voor haar favoriete ontwerp met de tailleplooien, ze ziet er zelden kreukelig uit.
  Echter Natan mag wel meer moeite doen zoals bij de mooie blauwe avondjurk en de mooie rode. Bij deze jurkjes heb k altijd het gevoel dat hij stof wil besparen.

  1. @ Margot, hallo, je hebt mijn reactie toch niet als kritiek ervaren hoop ik. Het is eerder een vaststelling dat F&M nooit goed kunnen doen in België. ’t Is altijd te veel of te weinig.

 10. Hoi Kuifje,
  nee hoor ik heb je reactie niet als kritiek ervaren. Op deze site vind ik overigens de kritiek op F&M wel meevallen. Soms vang ik wat op als het over familiale kwesties in het koningshuis gaat maar over het algemeen vind ik, zie ook hier boven dat de meningen over de mode en de handelswijze van de koningin positief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..