De eerste dag van het staatsbezoek van de Portugese president wordt vanavond afgesloten met een staatsbanket op het Kasteel van Laken:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde draagt een nieuwe galajurk, een fluwelen dennengroene jurk met guipure kanten panelen. De jurk is van Costarellos:

De jurk komt je misschien wel heel bekend voor? Dat komt omdat dezelfde jurk in het kersenrood al werd gedragen door de Nederlandse Koningin Máxima tijdens hun staatsbezoek aan Griekenland:

Geen tiara voor Koningin Mathilde vanavond, iets wat niet per sé een verrassing hoort te zijn: ze laat een diadeem wel vaker achterwege tijdens een staatsbezoek waarbij het andere land geen monarchie is. Ze draagt wel haar lange parel met diamanten oorbellen, én een diamanten broche in haar kapsel verwerkt.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

7 reacties

 1. Ik heb het bij Maxima altijd de tuttigheid ten top gevonden. Ook Mathilde ziet er niet vlot in uit maar draagt hem net iets beter. Maar de combinatie van fluweel, kant en een hoog kraagje blijf ik heet stijfjes vinden

 2. Ik vind dit geen mooie avondjurk . En de na-aperij vind ik ook niet gepast. Koningin Maxima doet dit trouwens ook.

  1. Die dames kopen bij dezelfde labels. Het is dus normal dat de ook hier en daar – of vaak- dezelfde dingen kopen. Mag de en iets nier dragen omdat de andere het al gedragen heeft?

 3. Ik vind onze koningin mooi. Koningin Maxima is waarschijnlijk op de hoogte van onze koningin haar keuze. Maxima kennende heeft zij er waarschijnlijk geen problemen mee dat Mathilde dezelfde jurk draagt, maar in een andere kleur. Dit is in het verleden nog gebeurd. De jurk is helemaal niet tuttig, ze past bij het seizoen herfst-winter. Opvallend dat Mathilde geen enkele armband draagt. De broche of haarspeld kunnen we spijtig genoeg niet goed zien.

  1. Allicht geen diamanten armband om niet in het kant van de jurk te blijven haken.

  2. Ik vind deze nieuwe generatie avondjurken heel leuk. De traditionele modellen en stofjes zien we al zo lang.
   Het hooggeslotene maakt t wat braaf, maar past hier wel bij, maakt t meer bijzonder.

 4. Zet er de prijs eens bij
  .lelijke jurk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..