Vandaag is het eindelijk zo ver: Koningin Mathilde wordt 50 jaar! En zoals dat de gewoonte is aan het Belgische hof, wordt er een verjaardagsportret vrijgegeven:

© Koninklijk Paleis / Michel Gronemberger

Ze poseert thuis aan een deur van het Kasteel van Laken. Ze draagt een volledig witte outfit: een wijd vallende witte pantalon en top, beide stuks van Natan. Die droeg ze al eerder op 20 mei 2022 en op 21 juni 2022.

Ze draagt er haar diamanten en parel oorbellen bij.

Daarnaast werd nog een tweede foto vrijgegeven, het officiële portret dat op de postzegel prijkt dat bpost uitbrengt ter ere van haar verjaardag:

© Koninklijk Paleis / Michel Gronemberger

Op deze foto draagt ze een witte blouse met daaronder een zwart-wit gestreepte midi-rok. Beide stuks zijn van eveneens Natan:

Koningin Mathilde droeg deze outfit al eerder op 15 juli 2018, op 9 september 2018, op 16 januari 2020 en op 31 mei 2022.

Ze draagt er dezelfde oorbellen bij.

Wat vooral opvalt op de tweede foto is de bewerking van de foto. Aan de belichting van de foto is zwaar gesleuteld. Dat is de stijl van de fotograaf, jullie herinneren zich misschien de fotoreeks ter ere van haar 40ste verjaardag die ook door hem werden genomen.

En nu we het toch over die foto’s van exact tien jaar geleden hebben: toen werden er naast de postzegelfoto maar liefst 4 foto’s vrijgegeven. Dit jaar moeten we het stellen met slechts eentje helaas. Wat vinden jullie van de foto’s?

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, Majesteit!

2 reacties

  1. Mooie foto´s….miss een beetje gefotoshopt, maar nog steeds naturel ogend!
    Gefeliciteerd Majesteit…..

  2. Mooie foto’s van een mooie en lieve Koningin. Van harte gefeliciteerd met Uw verjaardag. Nog vele goede en gezonde jaren toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..