Rood is duidelijk een rode draad (sorry voor het woordmopje) doorheen het staatsbezoek aan Duitsland, want ook vandaag op de derde en laatste dag trekt Koningin Mathilde een outfit in deze kleur aan:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Aangezien er vandaag een bezoek aan een kerstmarkt op de agenda staat, is rood natuurlijk als kerstkleur een uitermate geschikte keuze. Koningin Mathilde kiest voor een rood ensemble van de Franse ontwerper Christian Dior: een rode wollen en zijden mantel met wijd uitlopende rok. Van aan de kraaglijn tot onderaan de mantel zien we langs de sluiting van de mantel in het midden plooitjes. De taille van Mathilde wordt benadrukt door een eveneens rode wollen en zijden riem. Ze draagt in hetzelfde rood een zijden chiffon jurk onder die mantel met een hoge nek, maar naar boven toe wordt de stof van de jurk doorzichtiger. De volledige outfit is door Christian Dior Haute Couture voor haar ontworpen, ter ere van het staatsbezoek van Frankrijk aan België in 2018. Mathilde droeg de jurk nadien nog een keer op 9 januari 2020.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Ook de rode vilten baret is een ontwerp van Dior, net als de lichtroze handtas.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Hiermee draagt Mathilde al een tweede outfit van het staatsbezoek van Frankrijk, na de donkerrode fluwelen avondjurk van Armani Privé op het staatsbanket.

Ze draagt er nog diamanten oorbellen bij. Aangezien het zo koud was in Dresden, kreeg Koningin Mathilde regelmatig een camelkleurige nepbonten mantel aangereikt door haar eredame:

2 reacties

  1. Mooie outfit maar niet geschikt om zo buiten te poseren. Naderhand bracht de hofdame wel een cape om de Koningin in te pakken. De Koning, de President en First Lady hadden daarentegen wel hun wintermantels aangetrokken.

  2. Wel mooi om zo op de foto te gaan.Maar te koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..