Hare Majesteit de Koningin reikt de Koningin Mathilde Prijs 2016 uit. De prijsuitreiking vindt plaats in het Koninklijk Paleis te Brussel. De Koningin zal voorafgaand op de Koning Boudewijnstichting een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van de geselecteerde projecten en leden van de jongerenjury. Sedert de oprichting van het Koningin Mathilde Fonds in 2000 kent het Fonds een jaarlijkse prijs toe aan een bijzonder initiatief dat in België de positie versterkt van mensen en groepen die om wat voor reden ook kwetsbaar in de samenleving staan. Het Koningin Mathilde Fonds koos ervoor De solidariteit binnen het leerproces  als thema naar voren te schuiven. Met het concept Each One, Teach One beoogt het  Fonds projecten waar jongeren met een uitgesproken ontwikkeld talent als tutor ondersteuning geven aan andere jongeren die op dit vlak moeilijkheden ondervinden: peer-to-peer projecten die een verbondenheid en ontmoeting tussen jongeren vormen. Uit de 17 geselecteerde projecten die een financiële steun krijgen in het kader van deze oproep, selecteerde een jongerenjury de laureaat van de Koningin Mathilde Prijs 2016. 

Koningin Mathilde droeg een nieuwe witte jurk met een fijne bloemenprint:

Klik hier om meer foto’s met details te zien

Op de foto’s achter de link kan je duidelijker de print zien van de nieuwe jurk van Mathilde: fijne bloemetjes. De jurk heeft een elegante look door de rechte neklijn met de blote schouders, en de naar onder toe breder wordende rok. De ontwerper van de jurk is Natan

Koningin Mathilde droeg hierbij schoenen in eenzelfde tint als haar jurk, en oorbellen van Tikli Jewelry:

Tikliimage002

Ze droeg haar clutch van Armani Privé:

armani-prive-details-haute-couture-spring-2015-pfw9

En een armband van Francesca Romana Diana:

FrancescaRomanaDiana3

Wat vinden jullie van de nieuwe jurk van de Koningin?

6 reacties

  1. De total look is mooi, jong en zomers.

  2. Mooi zomers jurkje. De plooien in de rok lijken op Natal rok-plooien. De oorbellen zou ik ook wel willen hebben. Wat een leuk speels ontwerp!

  3. Schitterende look. Mooie ’50-jurk! Zoals de rode van Bernard Depoortere in China?

  4. Jeugdig en zomers, ook leuke stof wel opengewerkt maar geen wat tuttig kant! Ik vind die nieuwe lengte de koningin ook zo mooi staan!

  5. Heerlijk deze look!
    Staat haar heel goed. Fijn dat ze wat anders draagt. Ben ook benieuwd naar ontwerper!

  6. Prachtige outfit en schitterende oorbellen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..