Vandaag om 17u30 vond in Rome het huwelijk plaats van Prins Amedeo van België met Elisabetta Maria (ofte Lili) Rosboch von Wolkenstein. Mijn excuses voor het latere bericht, maar dit huwelijk viel jammer genoeg samen met de WK kwartfinale van België, waar ik uiteraard naar heb zitten kijken, en die we hebben verloren, snik 🙁

De dresscode voor het huwelijk was niet helemaal duidelijk denk ik: we zagen zowel dames in het lang als in het kort, en zowel met als zonder hoed. Koningin Mathilde kwam in het kort en met hoed. Ze droeg meer bepaald een koningsblauwe outfit met bijzondere mouwen van modehuis Natan. De hoed is een leren gevlochten exemplaar van Fabienne Delvigne, en niet mijn persoonlijke favoriet moet ik eerlijk toegeven:

Mathilde combineerde het koningsblauw met beige tinten: haar hoed, een beige clutch en beige pumps. Qua juwelen koos ze voor een diamanten armband, en de diamanten pareloorbellen van haar huwelijk.

De Natan jurk is allesbehalve onbekend: hoewel het voor Mathilde een nieuwe jurk is, zal de aandachtige lezer de jurk misschien reeds herkend hebben? Máxima droeg namelijk dezelfde jurk in het wit op 28 juni 2012.

Nog even heel korte info over de kledij van de gasten (voor zover ik de informatie heb ontdekt): Prinses Claire droeg exact dezelfde outfit die Mathilde aanhad op het doopsel van Prinses Estelle van Zweden, maar dan in het rood. Prinses Maria Laura had volgens mij een Valentino-jurk aan: een groene versie van de jurk die Prinses Madeleine van Zweden aanhad op het doopsel van haar dochter. En de bruid tenslotte droeg een bruidsjurk en sluier van Valentino, gecombineerd met de Art Déco tiara van Koningin Paola.

Klik hier voor meer foto’s van het huwelijk

Wat vinden jullie van de outfit van Mathilde?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..