Koningin Mathilde heeft vandaag een eredoctoraat van de UHasselt ontvangen. De universiteit wil zo erkenning tonen voor de sterke maatschappelijke bewogenheid van de Koningin:

Zowel de UHasselt als Koningin Mathilde vieren dit jaar hun 50ste verjaardag. De UHasselt gaf volgend statement:

We reiken als UHasselt dit eredoctoraat uit als erkenning voor de manier waarop Koningin Mathilde een stem en gezicht geeft aan de grote uitdagingen van onze tijd”, zegt rector Bernard Vanheusden in zijn laudatio voor Koningin Mathilde. “Of het nu gaat om opvoeding, gelijke onderwijskansen, kinderarmoede, de positie van de vrouw hier en in het Globale Zuiden, financiële geletterdheid of mentale gezondheid. Koningin Mathilde weet in haar publieke rol steeds de juiste woorden te vinden en pertinente problemen aan te kaarten.”

“Meermaals herinnert Koningin Mathilde gezagsdragers, leraren, ouders én leerlingen aan de essentiële rol én kracht van onderwijs. Want het is in de klas en de aula dat jongeren ontdekken waar ze goed in zijn. Tegelijk doorbreekt ze mee het taboe rond mentale kwetsbaarheid. Onder meer met de fiets- en wandeltochten die ze naar aanleiding van haar eigen 50ste verjaardag in heel het land maakte met mensen en organisaties die zich inzetten voor mentale gezondheid en een goede geestelijke gezondheidszorg

Koningin Mathilde hield een toespraak, die kan je hier nalezen.

Ze draagt vandaag een nieuwe jurk met bloemenpatroon in vele kleuren. De jurk werd ontworpen door Dries Van Noten.

Ze draagt er oorbellen bij van Percossi Papi van amber en citrine, een rode clutch en rode pumps.

2 reacties

  1. ik vind de jurk niet zo geweldig mooi.

  2. Ik’vind de jurk’zeer mooi en zou durven tippen op Dries Van Noten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..