De tweede dag van het staatsbezoek van Nederland wordt afgesloten met een concert georganiseerd door de Nederlandse delegatie, en ook voor deze gelegenheid worden de lange avondjurken uit de kast gehaald:

© Josine Droogendijk
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde draagt vanavond een nieuwe galajurk in een champagnekleur. Rick Evers wist te achterhalen dat de jurk werd ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau!

Ze draagt er de laurierkrans tiara bij als halsketting. Koningin Mathilde heeft daardoor tijdens dit staatsbezoek alle tiara’s gedragen die ze in haar bezit heeft!

Ze draagt er verder nog een champagnekleurige clutch bij, diamanten oorbellen en haar diamanten armband met bloemenmotief.

5 reacties

  1. Volgens mij heeft ze nog een tiara in haar bezit hoor, maar ik denk niet dat ze die ooit zal dragen … Maar wie weet, Elisabeth?

    1. Aan welke tiara denkt u dan ? De spaanse kroon ? Het is triestig dat in België alle juwelen als persoonlijk bezit beschouwd worden. Koningin Paola heeft 1 of 2 diademen die nog van Koningin Astrid waren en die ze van Leopold III gekregen heeft tgv haar huwelijk met Albert. Prinses Lilian had juwelen van Koningin Elisabeth die ze terug verkocht heeft aan Cartier, ipv die in België te laten. Het zou maar normaal zijn dat alle juwelen ondergebracht worden in een stichting zoals in de andere koninklijke families en waardoor je vermijdt dat deze door erfenissen verdwijnen. Zo is ook Joséphine-Charlotte met 1 of 2 parures naar GH Luxemburg veretrokken. Jammer maar helaas.

  2. Prachtig dat lijnenspel en die onderkant met dat korte sleepje! Ik vond Mathilde dit staatsbezoek er fantastisch uitzien. Alleen de blauwe kanten cape vond ik wat minder. Ook heur haar zat altijd tip top.

  3. Geweldig ,beide Koninginnen En wat een ontspannen staatsbezoek.

  4. Spijtig dat onze koningin slechts 3 of 4 tiara s heeft. Maxima heeft er zeker 50.
    Ik,heb bij Paola nog twee diamanten halskettingen gezien, misschien krijgt Mathilde die,later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..