Voor de eerste maal sinds ze Koningin is, brengt Mathilde een bezoek aan het buitenland. Ze bevindt zich momenteel in New York voor drie dagen, waar ze een top van de VN bijwoont. Daar komen onder andere kinder- en vrouwenrechten aan bod, voedselproblematiek, klimaatverandering, etc.

Koningin Mathilde trekt volop de kaart van de Belgische mode, zeker in het buitenland. De eerste dag, woensdag, droeg Mathilde een witte jurk van Edouard Vermeulen van Natan. Geen onbekende jurk, de Koningin heeft een gelijkaardige jurk met bloemendetail op de schouder in het groen, maar dit is de eerste keer dat ze deze in het wit draagt:

Op dag twee van het bezoek, donderdag, trok de Koningin twee prachtige jurken uit de kast. Overdag koos ze voor een eerder gedragen jurkje, evenals van Natan, dat jullie heel bekend zal voorkomen. Mathilde combineerde deze jurk met een bruine cardigan tijdens een wandeling door de stad. De oorbellen en armband die de Koningin hier draagt zijn van Hervé Van der Straeten, maar hieraan zal ik in detail binnenkort een speciale post wijden:

’s Avonds was Koningin Mathilde de ere-gaste op een netwerkevenement waarbij talrijke bedrijfsleiders aanwezig waren, en de Koningin zag er echt schitterend uit in een donkerrode jurk met boothals. Ze droeg haar kapsel prachtig opgestoken, en had een toch wel speciale clutch bij van Diane von Furstenberg:

Op de derde en laatste dag van het bezoek, vrijdag, trok Mathilde opnieuw een reeds gedragen jurk uit de kast, namelijk de derde jurk die ze aanhad op 21 juli, van ontwerper Dries Van Noten. Ze combineert dit met een zilverkleurige clutch.

Wat vinden jullie van de kledij, accessoires en stijl van Mathilde in New York?

Foto’s met dank aan Place Royale, Wim Dehandschutter en Net-à-Porter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..