Koningin Mathilde ontmoet Barones Jennie Vanlerberghe, vrouwenactiviste en oprichtster van de Belgische tak van Moeders voor Vrede, Dr. Sima Samar, voormalig minister van Afghanistan en lid van de High-Level Panel on Internal Displacement van de VN, en mevr. Annie Matundu Mbabi, voorzitster van Women’s International League for Peace and Freedom in DRC.

© Koninklijk Paleis

Ze spreken over de uitdagingen die vrouwen in leidinggevende posities ervaren op vlak van conflictpreventie en –resolutie, naar aanleiding van de internationale conferentie “Women at the Peace Table” in Ieper.

© Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde draagt een zijden jurk bedrukt met een print van klaprozen, met ruches langs de zoom en ruches aan de voor- en achterkant, waardoor een soort van cape ontstaat. De jurk is van RED Valentino:

Ze droeg deze jurk al eerder op 21 juli 2019. Koningin Mathilde draagt er een fijn rood riempje over, en kiest voor felrode pumps.

Ze kiest ten slotte voor erg toepasselijke oorbellen, namelijk de rode bloemen die ook in de print op haar jurk voorkomen. Deze oorbellen gaan al ettelijke jaren mee.

2 reacties

  1. Alweer een mooie en vrolijke jurk .

  2. Ik vind dit een Valentino onwaardige jurk. Het patroon loopt niet door bij de zijnaden. Horizontale patronen maken dik. En dan heeft de koningin er zelf nog wat veranderingen in aangebracht m.b.t. de volants en natuurlijk een vreselijk riempje. Ik zou zeggen :lekker wegdoen of vermaken naar meer het oorspronkelijke patroon voor 1 van de dochters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..