De vakantie zit erop en het werkjaar gaat opnieuw van start voor Koning Filip en Koningin Mathilde. Ze wonen vandaag in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen de eucharistieviering bij waarbij Monseigneur Luc Terlinden officieel zijn functie aan het hoofd van het Aartsbisdom Mechelen-Brussel opneemt, als opvolger van Aartsbisschop Jozef De Kesel.

Koningin Mathilde heeft van de lange zomervakantie gebruik gemaakt om nog eens te snuisteren door haar uitgebreide garderobe in het Kasteel van Laken, en ze haalde een oude favoriet uit de kast: deze wit met donkerblauwe combinatie van Dries Van Noten.

Op dit silhouette van Dries Van Noten zien jullie eenzelfde stof qua rok. Mathilde droeg deze jurk een 6-tal jaren geleden een aantal keer: op 26 mei 2016, op 29 september 2016, op 15 mei 2017 en op 6 november 2017. Sindsdien had ze de jurk niet opnieuw gedragen.

Ze draagt er haar huwelijksoorbellen bij van parels en diamanten, en een witte pillbox van Fabienne Delvigne met donkerblauw lint. Ook dit hoedje gaat al een hele tijd mee: ze droeg het voor het eerst op 20 mei 2003, toen wel zonder het donkerblauwe lint. Daarna kwam het hoedje pas opnieuw in beeld op 31 juli 2013, aangepast met het lint. Mathilde haalt dit hoedje dus slechts 1x om de 10 jaar uit de hoedendoos!

2 reacties

  1. De Koningin is mooi in deze outfit, niemand zal.opmerken dat het niet nieuw is, en dat hoedje maakje het mooi
    Misschien eens een keertje meer in haar grote kleerkast kijken.

  2. Nog heel goed te dragen . Het staat de Koningin heel charmant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..