Koning Filip en Koningin Mathilde zijn vandaag door Paus Franciscus ontvangen op het Vaticaan voor een privé-audiëntie. Koningin Mathilde gebruikte daarvoor haar ‘privilège du blanc’:

Privilège du blanc? Dat is het voorrecht dat Koningin Mathilde heeft als katholieke echtgenote van een katholieke vorst om wit te mogen dragen tijdens een audiëntie met de paus. Slechts 6 andere vrouwen wereldwijd hebben momenteel ook dit recht. Andere vrouwen worden geacht in het zwart gekleed te gaan.

Het is de tweede keer dat Mathilde dit voorrecht gebruikt, de eerste keer was tijdens hun audiëntie in 2015. Vandaag draagt ze een nieuwe witte manteljurk met wikkeltop en een klein strikje als detail op de riem. De outfit werd door haar ontworpen door Meer Couture.

Ze draagt er een beige clutch bij en haar huwelijksoorbellen met parels en diamanten.

Haar gestreepte leren pumps zijn van Giorgio Armani:

1 reactie

  1. Uit nieuwsgierigheid heb ik even opgezocht wie het “privilege van wit” heeft en dat zijn : Mathilde, Paola, Letizia en Sofia van Spanje, Marina Prinses van Napels, Maria Theresia van Luxemburg en Charlène van Monaco. De anderen moeten in het zwart zijn behalve de Queen destijds die hoofd van de Anglicaanse kerk is. (bron Wikipedia )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..