De Nationale Feestdag is begonnen! En het is een bijzondere dit jaar, want de hele dag staat in het teken van 10 jaar koningschap. De ochtend start traditioneel met het Te Deum in de Sint-Michiels en Sint-Goedele Kathedraal in Brussel:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde draagt een rode jurk van Natan. De gedrapeerde jurk heeft lange mouwen en een ronde hals.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Haar rode hoed is van Fabienne Delvigne. Het gaat om het model ‘Vinity’, geverfd in dezelfde kleur rood als haar jurk. Ze draagt er ook nog diamanten oorbellen, donkerrode lederen handschoenen en de rode ‘Colette’ clutch bij van Fabienne Delvigne.

Prinses Elisabeth draagt een gele jurk, het ziet er naar uit dat ze ook voor Natan Couture heeft gekozen (met dank aan Ufo no more):

Ze draagt er een beige brede capeline bij van Fabienne Delvigne. Zij draagt het model ‘Desert Wind’ gemaakt van echte panama:

Zoals we dat inmiddels gewoon zijn, draagt Prinses Elisabeth oorbellen van haar mama: ze kiest deze keer voor een paar lange pareloorbellen, en ook de diamanten armband die ze aanheeft is van Mathilde. Haar hoge sandalen ten slotte zijn het Portofino 105 model van Gianvito Rossi in de kleur Praline Suede:

Ik vermoed dat ook haar handtas van Natan is, aangezien onderstaand tasje van Natan uit dezelfde stof gemaakt lijkt te zijn:

Prinses Eléonore kiest opnieuw voor haar favoriete merk, Maje, en draagt deze gouden jurk:

Update: tijdens het militair defilé droegen Koningin Mathilde en Prinses Eléonore nog dezelfde outfit. Prinses Elisabeth was uiteraard te zien in haar militair uniform aangezien zij meeliep in het defilé.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

9 reacties

 1. OOoh ik ben dol op grote hoeden!

  1. Zo jammer dat prinses Eleonore altijd van die fletse kleuren draagt.

 2. Ik ook,maar jammer,dat je het gezicht van Prinses Elisabeth bijna niet ziet.Mooi plaatje . De Belgisce vlag.

 3. Hoewel ik aanvankelijk die draperie vanuit de heup van Natan niet mooi vond is het bij deze rode jurk alleszins acceptabel, de koningin krijgt er een langer bovenlijf door, lengte ook mooi, evenals hoed.
  De stof van Elizabeth’s jurk is stijver dan bij het model, resulterend in storende horizontale naden (vooral bij de buik van de slanke princes). En tsja de jurk is veel te lang en de hoed veel te groot.

 4. Ik vind grote hoeden storend. Ze verstoppen zich precies onder hun hoed en vandaag is toch een dag dat ze moeten kunnen gezien worden. Tenslotte is het ook niet praktisch om te “embrasseren”.

 5. Hier word ik heel gelukkig van..
  Mathilde prachtig in haar rode outfit. Niets op aan te merken.
  De hoed van Elusabeth lijkt me toch iets te groot…
  Eleonore is een echte schoonheid….al flatteert de jurk niet meteen…
  K. Paola, zoals steeds top.

 6. Welk merk zijn de schoenen?

  1. Elisabeth haar schoenen zijn van Gianvito Rossi!

 7. Mooi, maar ik ben niet echt fan van de hoeden. Kan Elisabeth wel iets zien? Niet echt praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..