Het Staatsbezoek van de Zwitserse president en First Lady is vanavond geëindigd met een contraprestatie in de Bozar in Brussel.

Koningin Mathilde trok een gekende rode mouwloze lange jurk met drapering aan. Ze droeg deze al eerder op 21 december 2021. Over de ontwerper van de jurk is er geen definitief uitsluitsel, al wordt er wel gespeculeerd dat het van Dries Van Noten zou zijn.

Er zijn namelijk gelijkenissen met bovenstaand model van jurk: de halslijn en de uitsnijding van de mouwen, en ook de drapering aan de heup zien er zo goed als hetzelfde uit. Alleen de vreemde plaatsing van de drie knopen op de jurk van Mathilde doet me twijfelen of het wel Dries Van Noten is.

Bij aankomst droeg Koningin Mathilde de bonten cape uit de erfenis van Koningin Fabiola boven de jurk:

© Screenshot Koninklijk Paleis

De combinatie van de rode jurk en de witte mantel, is een prachtig voorbeeld van flag dressing: Koningin Mathilde weerspiegelt duidelijk de Zwitserse vlag met haar outfit.

Ze draagt er een zilveren glitterende clutch bij, de parel en diamanten oorbellen, rode pumps en een gouden armband.

Koningin Mathilde was dus lekker duurzaam dit staatsbezoek, en koos telkens voor een eerder gedragen outfit. Wat vinden jullie van haar keuzes?

7 reacties

 1. Zijn er geen foto´s van haar bezoek aan Luik?

  1. De koning en koningin zijn niet mee naar Luik en Leuven gegaan.

   1. Jammer dat ze dan vb prinses Astrid of prins Laurent niet meesturen. Ze focussen op hun gezin, wat begrijpelijk is, maar het is toch een ‘family business’. Op een staatsdiner zou je eigenlijk de ganse familie verwachten…

 2. Oké….
  Ik vond haar kledingkeuze meer dan geslaagd….

 3. even wennen aan de staatsbezoeken waar de ” royals” niet mee gaan naar de porvincie’s
  heb alleen Brussel kunnen meemaken

 4. De Koningin is ook vanavond weer smaakvol gekleed. Heel goed ,dat ze kleding herdraagt.

 5. De koningin was steeds smaakvol gekleed tijdens het staatsbezoek op deze draak van een avondjurk na dan. Te blote, bleke armen bij het felle, te glanzende rood. Draperie op een ongunstige plek en knopen zonder functie. Ik kan niet geloven dat dit een Dries is.
  Bij het wegdoen wel het jasje van Fabiola sparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..