Vandaag is alweer de laatste dag van het staatsbezoek aan Nederland aangebroken. Koning Filip en Koningin Mathilde vergezellen hun Nederlandse gasten vandaag naar Leuven en Antwerpen:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde draagt vandaag een jurk met bloemenpatroon in vele kleuren. Ze droeg deze al eerder op 23 mei dit jaar. De jurk werd ontworpen door Dries Van Noten. Ze draagt er een nieuwe oranjerode cape over.

Haar hoed is ontworpen door Fabienne Delvigne. Zij creëerde het model ‘Hélios’ speciaal voor deze gelegenheid.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Naast de hoed en de cape, werkt Koningin Mathilde de look nog met andere oranje accessoires af – opnieuw een top staaltje van diplomatic dressing – met haar keuze voor een oranje clutch en Natan-pumps. Haar oorbellen van Percossi Papi zijn vervaardigd uit amber en citrine.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

5 reacties

  1. Het is oranje . Geweldig gekozen!

  2. Hoe bekwaam Dries Van Noten ook mag zijn, geen garantie dat de outfit flatterend is. Het is alsof Koningin Mathilde de outfit moet doen stralen en niet omgekeerd. Dit bloemenmotief maakt ouder. Het rood in dit palet staat haar niet zo mooi als bijvoorbeeld het rood van de jurk bij het ontvangst. Enfin, mijn bescheiden mening hè.

  3. Aaan Dries werd al eerder gedacht. Ik heb echter niet zo’n goed beeld van de jurk, eerst met een toga en nu met een wat overdreven cape-jas. Voor mij was Flag-dressing voldoende geweest met alleen de prachtige hoed, hadden we ook de jurk in zijn geheel kunnen zien. Maxima in rood is wat mij betreft wel geslaagd!

    1. Die, orange ,outfit is te groot en te veel stof, zou zoiets nooit kiezen. Hoe,kan Mathilde deze outfit kiezen.
      Ook het beige avondkleed was niet flatterend , te kleur was geen kleur. Mathilde is wel mager, nergens een vetje te zien.

  4. Ik vind vooral de hoed storend. Veel te groot, onhandig om te “embrasseren” bij het afscheid nemen, ze steekt zich precies weg achter haar hoed. Voor Maxima geldt trouwens dezelfde opmerking. Sowieso vind ik de outfits van beide koninginnen voor een dagprogramma “overdreven”. Dit gezegd zijnde, vind ik de oranje mantel wel mooi maar niet om een museum of een schip te bezoeken. Eerder voor een balletvoorstelling of een opera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..