Koning Filip en Koningin Mathilde wonen vandaag de historische gebeurtenis bij van de Kroning Charles III in Londen.

Embed from Getty Images

Koningin Mathilde draagt een lichtroze capejurk.

UPDATE: er werd mij bevestigd vanuit het Armani kwartier te Milaan dat de jurk uit de Armani Privé lijn afkomstig is.

Haar hoed is volgens mij dit model in het wit van de Britse hoedenmaker Philip Treacy:

Ze draagt een parelsnoer bestaande uit zeven snoeren, parel met diamanten oorbellen en een diamanten broche in de vorm van een vlinder:

De roze clutch is volgens mij een roze versie van de La Prima clutch van Giorgio Armani:

Wat vinden jullie van deze keuze van Mathilde? Ik vrees dat al het potentieel van deze jurk verloren is gegaan door de slechte fitting van de jurk ter hoogte van de buste. Wat denken jullie?

22 reacties

 1. Flets. Jammer, gemiste kans

  1. klopt, die jurk past niet op de buste, begrijp dit niet.

 2. Onze koningin is zo’n mooie vrouw, maar haar jurk is wat gedateerd, dit model hebben we al zo vaak gezien.
  Ik had liever iets moderner gezien.

 3. Ben het met Jo eens….capejurken mogen stilaan opgeborgen worden…..helaas niets nieuws!

 4. De Koningin was smaakvol gekleed. Het had echter wel iets vlotter gekund.

 5. Pasvorm verschrikkelijk of ligt het aan haar lingerie ? Die choker verschrikkelijk en dan nog eens die broche er bovenop. Is dit trouwens een nieuwe jurk ? Heeft ze die niet gedragen op een 21-juli ? Over smaken en kleuren valt niet te discuteren maar voor mij is het eerder een flop.

 6. Niet mooi ! De snit is echt niet goed …. en een zeer klassieke jurk . Jammer ! Koningin Mathilde heeft veel mooiere kleding

 7. Dit is inderdaad geen flatterende jurk, eigenlijk onbegrijpelijk van de ontwerper in kwestie en zeker voor een gelegenheid als deze. Jammer!

 8. er is iets mis met het kleed, aan borst–buik, valt niet goed, verder was kleur enz ok

 9. PS ik vraag mij af of die jurk dezelfde is als wat ze droeg op het huwelijk van haar broer maar dan in een andere kleur ? Het model flateerde toen ook al niet.

  1. Dat was inderdaad ook een capejurk maar het is een ander model: de neklijn is helemaal anders.

   1. Dankuwel ! Ik dacht al “misschien waren er ergens solden en heeft zij nog een derde capejurk in een ander kleur. 2 betalen en 3 halen.” LOL

 10. Ik zou graag ook iets zeggen over Koning Filip. Ik vind hem nog steeds knap in zijn mooie gala uniform. Minder bling bling dan bij de andere koningen en kroonprinsen. Het paarse onderscheidingslint vind ik ook mooi. Opvallend van kleur maar toch verfijnd.

  1. Inderdaad het galauniform van de Koning is prachtig in al zijn eenvoud. Bij WA vond ik het grappig te zien dat niet al zijn onderscheidingen op zijn borst konden en er precies een verlengstukje aan gemaakt werd. Ik vraag me ook altijd af waar WA al die onderscheidingen vandaan heeft. Filip draagt de ster die bij de Leopoldsorde hoort en zijn vleugels. Ook de andere koningen en prinsen dragen dikwijls een hele resem medailles waarvan ik me dan afvraag hoe ze daar aangekomen zijn ?

 11. Weten we eigenlijk wie de ontwerper van de jurk is?
  Miss wel een Engelse “couturier”?

  1. Zonet bevestiging gekregen: het is Armani Privé!

 12. Vreemd, doorgaans is Armani tiptop…

 13. Dat vraag ik mij ook altijd af. Weet daar iemand iets meer over? En waar droeg WA ook geen militaire uniform?

  1. Ik heb ooit ergens gelezen dat sedert Willem Alexander koning is, hij geen militair meer is en dus geen uniform mag dragen. Ik vraag me af of het ook niet te maken heeft met zijn grootvader, Prins Bernhard, die na de Lockheed affaire geen uniform meer mocht dragen. Misschien heeft de NL regering toen iets in de wet gewijzigd ?

 14. Bij onze koningin staat Armani normaal altijd heel mooi en past de kleding perfect.
  Raar dat de pasvorm nu te wensen overlaat.

  1. klopt, pasvorm op buste, net of Mathilde daar dubbel zo dik is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..