Deze avond woonden Koning Filip en Koningin Mathilde het openingsevenement bij van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. 

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Het concert wordt georganiseerd door de Kanselarij van de eerste minister, in samenwerking met de Gemeenschappen en Gewesten, en staat onder leiding van componist en pianist Jef Neve die zich laat omringen door een orkest met muzikanten uit het hele land. De avond is opgebouwd rond een muzikaal werk van Jef Neve, een hommage aan het werk van een aantal Belgische artiesten met internationale allure en optredens van bijzondere gasten Lorenzo Gatto, Selah Sue en Charlotte Adigéry.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde droeg een nieuwe petroleumblauwe outfit vandaag: een hooggesloten blouse met strik, met daaronder een brede pantalon gemaakt uit een soort van ribfluweel. Naar de ontwerper wordt gezocht.
UPDATE: er zijn twee ontwerpers die tegelijkertijd beweren dat de outfit van Mathilde is. Aan de ene kant hebben we Caroline Biss. Die hadden enkele seizoenen geleden deze broek in de collectie:

Aan de andere kant bevestigt ook Natan dat de outfit van hen is. Zij hebben deze winter een top in de collectie die gemaakt is in een gelijkaardige stof:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Ze draagt er een clutch bij in een gelijkaardige kleur, en oorbellen van Percossi Papi:

Wie denken jullie dat de ontwerper is?

5 reacties

 1. Een goed begin van het nieuwe jaar.

 2. De Koningin draagt een mooie outfit in een mooie kleur. Wat mij wel opvalt is dat de das van de Koning precies niet helemaal goed zit.

 3. Heel mooi!
  Heeft Gigue niet zulke broekpakken?

 4. Op zich houd ik van petrol maar het lijkt minder met de mooie lichtblauwe ogen van de koningin te matchen.
  Qua model vind ik de hals van de top te hoog gesloten, de broek te hoog eindigen en is het m.i. geen goed idee om een broek met een elastieke tailleband in het zicht te vertonen. Top over de broek en de sjaal kraag wat losser gestrikt ware beter geweest.
  En tsja de koningin lijkt wat overdressed. maar dat komt helaas door de kleding van het overige gezelschap.
  De enige heer met een correcte stropdas heeft een te krap pak aan en mevrouw v.d. Leyen heeft gezien/ gedacht ik moet ook maar eens een jurk aan, niet meer doen zou ik zeggen.

 5. Prachtig,ik dacht eerst dat het een kleedje of rok was. Heel mooi maar Koning Mathilde staat met bijna alles. Wij mogen blij zijn met eo’n prachtig koningspaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..