Hare Majesteit de Koningin woont het concert bij ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van de vernieuwde Koningin Elisabethzaal te Antwerpen.

Koningin Mathilde ging vanavond gekleed in een nieuwe chique outfit:


Koningin Mathilde draagt een goudkleurige jurk met een eveneens goudkleurige mantel, weliswaar elk in een verschillende print. De print van de mantel lijkt een beetje op de nerf van een boom. De mantel heeft wijd uitlopende driekwartmouwen, die afgewerkt zijn met fluwelen strepen in donkerpaars. Ook de halslijn van de mantel is afgewerkt met een donkeren boord. 

De outfit is van Dries Van Noten:

De jurk van Mathilde heeft vermoedelijk dezelfde print als haar clutch en schoenen, en die ziet er zo uit:

driesvannoten504681544_1_bagfront

Koningin Mathilde werkte de look af met fantasie-oorbellen, en met pumps die eveneens van Dries Van Noten zijn. Ze zijn heel herkenbaar door hun speciale hak. Klik hier om de schoenen van Mathilde in detail te zien. Exact dezelfde schoenen heb ik nog niet teruggevonden, maar hieronder zien jullie een schoen met een gelijkaardige hak:

driesvannoten504682400_1_shoeside

Volgens mij is het niet toevallig dat Koningin Mathilde voor deze outfit kiest voor Dries Van Noten. Het is me al eerder opgevallen dat Mathilde, telkens ze een activiteit heeft in Antwerpen, ze lijkt te grijpen naar een outfit van deze ontwerper van de Antwerpse Zes. Ik vind het alvast een prachtige keuze, dus wat mij betreft mag ze vaker een activiteit in Antwerpen plannen!

13 Reacties

 1. Ja, een zeer mooi gebaar van Mathilde! De outfit ziet er inderdaad luxueus uit, alleen maar goede dingen op aan te merken; mooi geheel met ook een prachtig opgestoken kapsel!

 2. Heel apart wel chique ! Een koningin die er staat !Kapsel schoenen clutch top !

 3. Gekleed als in een sprookje van 1001 nacht.
  Chique zonder enige twijfel.

 4. Tina dacht aan 1001 nacht ik had ridders en middeleeuwen als associatie. Ze ziet er prachtig en origineel uit!

 5. Oh wauw, echt prachtig! Bekijk ook eens de video’s, het geeft het nog beter weer dan de foto’s… Dit is de echte Dries Van Noten-stijl, uniek. Ik vind het hele silhouet super en die pumps wil ik ook hebben.

  1. Dank je wel Isabelle ! Mooie video . Schoenen zijn echt prachtig !

 6. Echt een godin in deze kleding. Waar zal ze de komende dagen mee te voorschijn komen. Ik ben nu al benieuwd.

 7. waarop kun je de video bekijken ? <nog niet gevonden !

  1. Dag Lut, hier onder andere: http://queenmathilde.blogspot.be/2016/11/koningin-elisabethzaal.html

   Ook de moeite om de als beleefdheden verhulde sneren tussen M & De Wever te horen! Mathilde laat zich alvast niet uit het lood slaan haha.

 8. wat een mooie geheel die kledij !!!!
  een prachtige Koningin !!!

 9. Heb geen verhulde sneren tussen M en BDW gehoord. Hij doet zijn rol als burgervader van A goed , net als koningin Mathilde haar rol als koningin van alle Belgen schitterend ter harte neemt.
  Pure klasse onze koningin Mathilde!
  Het concertgebouw is supermooi en sprookjesachtig. Om bij weg te dromen….heerlijk!

 10. Omdat ik niet op haar uitgekeken raak, zag ik zo net dat die prachtige schoenen van hetzelfde materiaal zijn gemaakt als de jurk onder de mantel. Bij Royals by Robin zie je het patroon van de jurk heel goed en trouwens ook de mooie make-up!

 11. […] this dress. Thank heavens for our on-the-ball blogger friends. You can see the previous two outings here and […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..