Hare Majesteit woont de derde sessie van de finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd bij. De finaleweek vindt plaats van 24 tot 29 mei in BOZAR. Elke dag vertolkt één van de 6 finalisten een concerto van eigen keuze en ook het onuitgegeven en verplichte werk van Bruno Mantovani ‘D’un jardin féérique’.

De wedstrijd valt onder de Hoge Koninklijke Bescherming. Alle wedstrijden worden live gestreamd op de website van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Alle afbeeldingen: screenshots uit de live-uitzending van Canvas

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe outfit: ze kiest voor een groene top van satijnen crêpe, in oversized cape-stijl met boothals. De cape valt over de schouders en simuleert een mouw onder de elleboog. De top valt op door de kwastjes aan de zoom onderaan. Ze draagt er de bijpassende groene broek met rechte pijpen van satijnen crêpe bij. Beide stuks zijn van CH Carolina Herrera:

Ze draagt er een bijpassend groen mondmasker bij. Koningin Mathilde draagt deze finaleweek ook erg kostbare juwelen: na de aquamarijnen oorbellen, en de diamant met parel oorbellen, kiest ze vandaag voor de oorbellen uit de Tunesische set!

9 reacties

 1. Volgens mij zijn al die oorbellen afkomstig van Fabiola, de vorige patrones van het concours… (al weten we dat van de aquamarijnen natuurlijk niet helemaal zeker).

  1. Klopt helemaal wat je zegt, inclusief dat we het van de aquamarijnen niet weten! Het hof wil me er tot nu toe nog geen antwoord op geven helaas.

  2. Zijn dat niet de oorbellen van de Tunesische parure ?

    1. Hopelijk heeft Fabiola al haar juwelen nagelaten aan Mathilde en kan zo de povere collectie een beetje aangevuld worden. Ook Paola zou haar juwelen moeten nalaten aan het koningshuis. Alles dan onderbrengen in een “stichting” zodat die niet meer kunnen vervreemd worden. Oorspronkelijk had het Belgische koningshuis een juwelenkist die niet moest onderdoen voor de andere koningshuizen. Maar die zijn steeds vererfd en verkocht zodat bijna niets meer overblijft. Jammer dat zij dat blijkbaar zo niet zien.

 2. Ik vind dat deze kleur haar bijzonder goed staat.
  Mooi geheel trouwens!

 3. Mooie outfit, past goed.

 4. Wat een leuke set! Sjiek en ook informeel.
  Ja, deze kleur past haar altijd goed!

 5. Wat een goede keuze! Zowel chic als informeel!
  En deze kleur is altijd een winner bij Mathilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..