Vandaag is het de 80ste verjaardag van de landing in Normandië en ter gelegenheid daarvan werd een internationale plechtigheid georganiseerd op Omaha Beach:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde draagt vandaag een witte jurk met daarboven een beige lange mantel. Ze draagt in dezelfde tint beige een kleine handtas, en ook haar pillbox blijft in dezelfde kleur. De kans is bijzonder groot dat deze tenue in zijn geheel een ontwerp is van Christian Dior. Mathilde laat wel vaker een outfit op maat maken bij het Franse modehuis voor grote gelegenheden, en al zeker als ze in Frankrijk zelf plaatsvinden. Het model van hoedje is ook typisch Dior.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu
© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Ik vermoed dat haar handtas een My Dior top handle is:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Wat vinden jullie van deze look?

9 reacties

 1. Stijlvolle outfit in een mooie kleur. Persoonlijk vind ik de jas te wijd en te lang.

 2. Hmmm, ik ben niet helemaal overtuigd. Van Dior verwacht ik toch wat meer. Mathilde is lang en slank maar dat zou je in deze mantel totaal niet zeggen.

  1. Helemaal akkoord. Van Dior verwacht je mooiere dingen. Ook de poederroze Dior-outfit die onze koningin droeg tijdens het Luxemburgse staatsbezoek was een complete misser.

 3. ’’t lijkt idd een Dior te zijn.
  Ik denk daarbij aan het rode ensemble dat ze droeg bij bet bezoek van Macron aan België. Toen zat er nog veel meer stof in mantel en jurk.
  Sober geheel, maar passend voor de gelegenheid.

 4. Jas is inderdaad te wijd en te lang. Ik had van Dior wel iets anders verwacht voor de Koningin bij deze gelegenheid.

 5. Ben benieuwd naar de jurk die ze onderaan draagt…..lijkt ook veel plooien te hebben.

 6. Veel zwier en zwaai in de mantel van Mathilde. Van Dior geef ik nog altijd de voorkeur aan de roze outfit voor het kennismakingsbezoek aan Frankrijk onder President Hollande. Het valt mij trouwens op dat Filip en Mathilde de enigen zijn die een mantel dragen. Bij President Macron stoort hij mij mateloos dat hij poseert met zijn hand in zijn broekzak. Het valt ook duidelijk op dat Belgen gereserveerder zijn. Bij WA en M is het omhelzen en kussen, bij Frederik op de rug kloppen, bij F&M blijft het bij handjeschudden en een handkus, wat ik wel heel stijlvol vind. Blijkbaar zou Brigitte Macron eerder op de dag bij het bezoek van Charles en Camilla een blunder van formaat gemaakt hebben. De presidentsvrouw wilde de Queen bij de hand nemen maar die gaf niet thuis. President Pompidou heeft destijds bij het staatsbezoek van The Queen aan Frankrijk ook geprobeerd om haar bij de arm te nemen, wat not done was. Dit allemaal even terzijde.

 7. Ik vind het wel geslaagd, het modebeeld nu is sowieso wat wijder en dit vind ik een elegante variatie daarop.

 8. vindt het ook zeer geslaagd, al had ik mijn twijfels met de wijde en lengte van de mantel, maar toch achteraf gezien mooi
  en wat was onze koningin begaan met de veteranen, echt mooi om te zien he ze tijd nam
  respect
  ja op bbc gezien met Brigitte Macron en Camilla
  prachtige Camilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..