Vandaag staat er een provinciebezoek op de agenda van Koning Filip en Koningin Mathilde, meer bepaald aan de provincie Henegouwen.

Het bezoek start bij de steengroeve “Carrières du Hainaut” in Zinnik, waar sinds 135 jaar de lokale blauwe hardsteen wordt ontgonnen en bewerkt. Tijdens de rondleiding gaat er bijzondere aandacht naar de maatregelen om de biodiversiteit in de groeve te behouden en ontwikkelen.

Vervolgens bezoeken ze de vzw “Le Quinquet” in Zinnik, een centrum voor socio-professionele integratie, waar opleidingen schrijnwerkerij, schilderwerken, sanitair en verwarming, koken, huishoudhulp en tuinieren worden aangeboden. Le Quinquet heeft ook een sociale taxidienst en een centrum voor expressie en creativiteit. De Vorsten gaan er in gesprek met de stagiairs, begeleiders en directie en bezoeken er de ateliers. 

Het bezoek eindigt aan het Stadhuis van La Louvière waar de Koning en de Koningin de bevolking groeten.

Koningin Mathilde draagt vandaag een groene jurk, die we niet goed zo in beeld krijgen door de camel cape van Natan die ze er boven draagt.

Ze droeg de cape al eerder op 15 januari 2020 en op 20 oktober 2021, maar het is de eerste keer dat ze er een andere jurk onder draagt. De groene wollen jurk is van Natan, en droeg ze al eerder op 5 december 2018, op 30 januari 2019, op 28 maart 2019, op 25 maart 2021 en op 5 maart 2022.

Ze heeft haar ‘C’est Dior’ handtas bij zich van Christian Dior (hieronder te zien in een andere kleur):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..