Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de uitreiking bij van de Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika in het Koninklijk Paleis te Brussel.

De tweejaarlijkse prijs bekroont opmerkelijke bijdragen van individuen of organisaties binnen het domein van ontwikkeling in Afrika. De prijs brengt vernieuwende initiatieven onder de aandacht die de levenskwaliteit verbeteren en de plaatselijke gemeenschappen in staat stellen om hun ontwikkeling in eigen handen te nemen.

De Koning Boudewijnstichting kent de KBF-Afrika Prijs 2020-21 toe aan het Elman Peace and Human Rights Centre, een NGO die zich inzet voor vrede en het mondiger maken van kwetsbare groepen in Somalië. Dit is een erkenning van de successen van de organisatie in de strijd tegen geweld en voor sociale rechtvaardigheid. Elman Peace heeft uitstekend werk verricht voor empowerment en leiderschapsvorming van vrouwen en jongeren.

Vóór de uitreikingsceremonie ontvangen de Koning en de Koningin de vertegenwoordigers van Elman Peace in audiëntie.

Koningin Mathilde draagt voor de uitreiking een rok met een ikat-print, en daarboven een donkerrode blouse met striksluiting aan de hals, en wijd uitlopende driekwartsmouwen. De outfit is van Natan.

Ze draagt er dezelfde juwelen bij als deze ochtend: lange gouden oorbellen en een geometrische armband.

Haar clutch en pumps zijn in eenzelfde donkerrode kleur als haar blouse.

1 reactie

  1. […] and shirt she wore for arrival are re-wears by Natan. You can see some of the previous appearances here and […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..