Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin bieden het jaarlijkse Kerstconcert aan in het Paleis te Brussel. De Koning en de Koningin wensen in het bijzonder de personen te bedanken die bijgedragen hebben tot het goede verloop van hun activiteiten in 2019.

Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Elisabeth, Prins Gabriël, Prins Emmanuel en Prinses Eléonore, Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid en Prins Lorenz en Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Laurent en Prinses Claire wonen het concert eveneens bij.

Het concert wordt verzorgd door artiesten en lesgevers verbonden aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Zij brengen een muzikaal programma rond het thema van Kerstmis, met composities van Johann Sebastian Bach en Felix Mendelssohn.

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe lange zwarte jurk met lange mouwen en met opvallende kleurrijke print. De jurk is van Dries Van Noten:

Het is volgens mij de eerste keer sinds mensenheugenis dat Koningin Mathilde niet samenwerkt met Natan voor haar outfit voor het kerstconcert, dus dat is werkelijk een opmerkelijk feit! Ze draagt bij deze prachtige nieuwe jurk roze edelstenen oorbellen en een zwarte clutch.

Prinses Elisabeth draagt een donkerrode fluwelen jumpsuit. Volgens mij gaat het om onderstaande jumpsuit van Diane von Furstenberg maar in een andere kleur.
UPDATE: plottwist! De jumpsuit is niet van Diane von Furstenberg zijn, maar van Natan! Zij deelden een beeld van Prinses Elisabeth op hun Instagram Stories. Ik heb inmiddels navraag gedaan en zij hebben bevestigd. Ik blijf wel verbaasd dat er zo’n grote gelijkenis is met onderstaande jumpsuit en dat Natan dan een bijna identieke variant zou ontwerpen …

Voor haar oorbellen ging Prinses Elisabeth weer een kijkje nemen in de juwelenkist van mama Mathilde, en koos voor een paar stervormige oorbellen van Percossi Papi:

Wat vinden jullie van de look van beide dames?

10 Reacties

 1. Ontzettend mooi.
  En, een voltallige koninklijke familie. Een hele prestatie.
  Het lijkt wel dat Elisabeth’s 18de verjaardag iets heeft
  losgeweekt.
  Prinses Louise, fijn om haar hier ook te zien.
  Hopelijk zien we zulke taferelen in de toekomst meer.

 2. Leuk om de hele familie samen te zien.

  Mathilde: erg mooi. Iets minder traditioneel dan andere jaren lijkt het. De opvallende print vind ik erg leuk.

  Elisabeth: super. Toffe kleur ook. En leuke oorbellen.

 3. Nou moet ik toch even reageren: wat is dit gezin van Filip & Mathilde toch gelijk aan kaliber William & Catherine qua schoonheid.
  Alles tip top in orde(toch echt een B. uitspraak haha). Maar vooral in vorm: Elisabeth en volgens mij trekt ze o.a. Mathilde ook mee in de uitvoering ervan. Heel mooi -de -haren- en -die oorbellen!!-.
  De rest staat er ook goed geetaleerd bij. Goed voor het totaalbeeld.

 4. Wat een prachtige jurk, die haar ook geweldig staat. Elisabeth heel mooi in de jumpsuit en wat wordt Gabriel een grote vent. Eigenlijk vind ik alleen het jurkje van Eleonore wat saai, in die zin ziet Louise er feestelijker uit.

 5. […] in Mathilde reports another incident of mother/daughter earring sharing. She also has more photos on her blog, where you can peruse the details of these are seriously good […]

 6. Prachtig. Elisabeth wauw! Enkel de heren mochten van mij een iets minder saaie das gekozen hebben.

 7. prachtige koningin Mathilde !!!! wow !!!
  Eleonore is ook jonger dan Louise, moet bij haar leeftijd blijven, goed zo !!!!

  1. Dat was ook mijn bedenking. Eléonore is 11, Louise bijna 16. Da’s een groot verschil.

 8. Wauw de koningin en Elisabeth ! Leuk voor hen dat de rest van de familie er bij was !

 9. Super outfits van de royal ladies!
  Fantastische jurk met deze print en wat een waanzinnig mooi jumpsuit!
  Mooi gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..