Hare Majesteit de Koningin bezoekt Kazerne Dossin : Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. Het bezoek van de Koningin staat in het teken van de herdenking van de  25.274 joden en 354 Roma die in 1942-1944 vanuit Dossin in 28 opeenvolgende transporten werden weggevoerd naar Auschwitz-Birkenau.

Het bezoek vindt plaats in aanwezigheid van Simon Gronowski, die als kind kon ontsnappen uit konvooi XX dankzij een verzetsactie op 19 april 1943.

De Koningin bezoekt eveneens de tijdelijke tentoonstelling Buren 2018, over het dagelijkse leven van de chassidische joden in Antwerpen. De tentoonstelling combineert beelden van de fotograaf Dan Zollmann met passages uit de bestseller Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten.

 

Koningin Mathilde kiest voor één van haar favoriete jurken: een zwart-wit gebloemde jurk van Natan:

Het is al de zevende keer dat ze deze jurk aantrekt! Hiermee is het, samen met nog 2 andere jurken van Natan, één van haar meest gedragen outfits. Ze droeg deze jurk voor het eerst op 26 november 2014, en daarna nog op 6 januari 2015, op 20 januari 2015, op 4 maart 2015, op 19 oktober 2015 en op 17 januari 2017.

Koningin Mathilde draagt er haar pareloorbellen bij en een zwarte clutch van Diane von Furstenberg:

Het obligatoire riempje bij deze jurk mag uiteraard ook vandaag niet ontbreken…

4 reacties

  1. Voor dit bezoek zou ze best een tailleur of broekpak of kleedje met vestje over dragen. Altijd die kleedjes is soms niet passend en niet chique genoeg of niet respectvol.

  2. Goed te lezen over die expositie Buren. Ik heb t boek gelezen. Aanrader.

    Haar zwartwitte jurk is netjes en gepast.
    Maar… voor deze modeblog geen uitdaging met deze 7e keer..

  3. Mooi jurkje maar ze mag het nu weg doen !

  4. Ik vind deze jurk heel gepast voor dit bezoek. Het is tenslotte een heel triestige herdenking en dus is het gepast dat ze demi-deuil draagt. En ook in rouw kunnen bloemen troost bieden. Voor mij hoeft ze die jurk niet weg te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..