Komende zaterdag openen de koninklijke serres in Laken de deuren voor het grote publiek. Het kinder- en jongerenjournaal Karrewiet kreeg net voor de opening al een exclusieve rondleiding door niemand minder dan koningin Mathilde zelf.

© VRT – Karrewiet

Koning Leopold II liet de serres bouwen op het einde van de 19de eeuw. Koningin Mathilde is dol op de serres en vertelde honderduit aan kindreporter Billie over de verschillende planten en de architectuur van de serres. De koningin en koning Filip zijn erg blij om de serres te tonen aan het publiek:

Maar je moet goed beseffen dat die opening het resultaat is van een werk dat een heel jaar lang duurt, want de tuiniers moeten alle planten en bloemen tegelijkertijd laten bloeien. Mijn kinderen vinden het ook heel leuk om hier te komen werken, dus soms komen ze de tuiniers hier helpen”, aldus koningin Mathilde.

Bovenstaande informatie (in cursief) komt integraal van VRT- Karrewiet! Vandaag heeft Koningin Mathilde kindreporter Billie ontvangen. Ze droeg daarvoor een heel toepasselijke outfit! Ze koos voor een nieuw broekpak in een beige stof met een groen plantenmotief. De outfit is van Natan, in de rekken hieronder zie je stukken in dezelfde stof hangen:

Net zoals een paar dagen geleden kiest Koningin Mathilde weer voor opvallende lange gouden oorbellen, die ook op een soort van plant lijken. Ik vermoed dan ook dat ze deze oorbellen bij dezelfde juwelier heeft aangekocht. Alle tips hierover zijn welkom!

UPDATE: Mathilde kocht inderdaad deze nieuwe oorbellen bij dezelfde juwelenontwerper, namelijk Tikli Jewelry! Vandaag droeg ze de Olivia Flower Earrings:

Het verslag van dit unieke bezoek aan de koninklijke serres kan u zien om 17u55 in Karrewiet op Ketnet en in de Ketnet-app.

7 Reacties

  1. Een mooie ‘outfit’: past bij de mooie koningin!

  2. Prachtig pak en oorellen ! Ze kreeg zelfs eencomplement van Billy ! Heel leuk !

  3. Mooi! Ze gaat ook helemaal op in de achtergrond (camouflagepak). Leuke stof, leuke print. De wijde pijpen zijn mode. Staat haar goed en kleedt ook nog eens af. Toch zijn ze aan de erg lange kant( bij mij zouden ze helemaal over de grond lopen).
    De naden op de broek aan de voorzijde breekt de bolling. Natan heeft goede spullen(maar zou toch een kleermaker meenemen die adviseert en de technische kant onder de coupe neemt).

  4. De stof is leuk maar verwerking tot dit broekpak mhaw! Het is allemaal een beetje opgepropt, dubbele knoopsluiting, wijde broek, korte revers. Ik ben het eens met Anja wat betreft die kleermaker.
    Die oorbellen daarentegen wil ik ook!!!!

  5. Vooral de broek is verschrikkelijk als je de video bekijkt… Niet flatterend en ik kan me ook niet voorstellen dat die stijve stof comfortabel is.

  6. leuk dat ze weer iets nieuws kiest.. maar ik denk dat het colbertje beter wat langer had kunnen zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..