Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin bieden het jaarlijkse lenteconcert aan in het Paleis te Brussel. Het Belgische kwartet MP4 brengt een programma van Franz Schubert, aangevuld met opvoeringen door verschillende dansers van de dansschool 2MAD uit Charleroi. De Koning en de Koningin willen dit lenteconcert opdragen aan alle mensen die zich de voorbije twee jaren hebben ingezet in de strijd tegen Covid-19. Het publiek in de Troonzaal bestaat dan ook uit medisch en zorgpersoneel van ziekenhuizen, woonzorgcentra, apothekers en andere instellingen, en ook leden van de provinciale crisiscellen en van de politie.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Koningin Mathilde draagt vanavond een nieuwe avondjurk. De jurk heeft één lange mouw, en is mouwloos aan de andere kant. Ze is gemaakt uit een groene stof met een print van paarse bloemen. Het is een jurk van Natan:

Ze draagt vanavond dezelfde juwelen als tijdens het galadiner van het staatsbezoek van Oostenrijk: haar oorbellen en ring met roze edelsteen. Haar clutch is van Giorgio Armani.

8 reacties

 1. De stof is mooi maar het model met 1 mouw is niet mijn smaak. Door die ene mouw wordt het lichaam vervormd en zij is m.i. niet het type om zo iets te dragen . Zij mist dat beetje “olala” wat anderen zoals Maxima, Letizia of Victoria wel hebben.

 2. Ik lees hier veel negatieve reacties. Bij onze noorderburen krijgt hun koningin niet bij elke outfit die ze draagt zoveel slechte kritiek. Ook in het V.K. steeds veel lof voor the DoC, alhoewel zij de bal ook meer dan eens mis slaat. Ik vind de twee laatste groene outfits van Koningin Mathilde zeer geslaagd.

  1. Mijn commentaar is niet negatief hoor maar natuurlijk wel subjectief. Mode, kledij, kleuren, etc is zoals het spreekwoord zegt : Over kleuren en smaken valt niet te discuteren. En als de Koningin het mooi vindt en er zich goed in voelt, dan is dat voor mij best OK.

 3. Ik ben het met Marie helemaal eens….
  Zoveel negatieve kritiek,’dat verdient ze echt niet.
  Steeds die vergelijking met maxima en anderen….laat ieder zijn persoonlijkheid…..

  1. Denk dat Maxima,veel.meer geld innhaar garderode steekt,

 4. Avondoutfit helemaal top! Ikzelf zou het wel te warm of te koud aan 1 arm hebben 🙂

  1. Ik vind de koningin heel,mooi in deze outfit, lang geleden dat Natan nog een speciale jurk ontworpen had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..