Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin begeven zich naar Japan om de intronisatie van de 126ste Keizer van Japan bij te wonen.

Embed from Getty Images

Koningin Mathilde draagt een lichtroze lange jurk met cape. Het is een couture-stuk ontworpen voor de Koningin door Armani Privé!

Ze draagt er een pillbox bij in dezelfde kleur. Volgens mij is het dezelfde roze pillbox van Christian Dior die ze droeg op 6 februari 2014 tijdens het kennismakingsbezoek aan Frankrijk. We zien ook de diamanten met parel oorbellen van Koningin Fabiola, en lichtroze handschoenen.

Voor de intronisatieceremonie hadden Koning Filip en Koningin Mathilde nog een ontmoeting met het staatshoofd van Singapore:

Koningin Mathilde draagt een gekende rode jurk van Natan:

Mathilde droeg deze jurk al eerder op 12 oktober 2018, op 13 december 2018, mogelijks op 22 januari 2019 en op 12 maart 2019.

’s Avonds op het galadiner draagt Koningin Mathilde een nieuwe gouden kanten galajurk met lange mouwen. Ook deze jurk werd door Armani Privé gemaakt voor de koningin:

Embed from Getty Images

Ze draagt enkel de basis van het Diadeem der Negen Provinciën, en grote diamanten franje oorbellen met strik. De gouden clutch is van Giorgio Armani (overdag droeg ze bij exact dezelfde clutch reeds bij zich in het lichtroze):

Bovenstaande foto werd nog gedeeld door een diplomaat die werkt op de Belgische ambassade in Japan. Ik vermoed dat de foto werd genomen vlak voor het vertrek van het koningspaar terug naar België.

23 reacties

 1. Supermooi!”Een 10 !

 2. Een plaatje ! Zeker een 10 !

 3. Perfectie, net als Mary met een heel gelijkaardige outfit.

 4. Fantastisch super koninklijk chique

 5. Op de NL zustersite wordt er “kritiek” geleverd dat Mathilde haar outfit geïnspireerd is op de inhuldigingsjurk van Maxima.

 6. En Mary dan ?Wat kortzichtig !

 7. Ik ben het helemaal met je eens Lut.

 8. Ik vind het een mooie, stijlvolle outfit. Ik denk dat het niet eenvoudig is om je voor zo’n ceremonie met veel protocol je te kleden.

  Alleen als ik het vergelijk met de jurk die de koningin droeg bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander vind ik dat hardere kleuren haar beter staan dan zachte tonen.

  1. De tweede jurk is zeker ook mooi maar van mij had ze de roze outfit aan mogen houden en de pillbox voor een tiara vervangen.

 9. Schitterend is Koningin Mathilde weer.

 10. Prinses maxima heeft de kunst om zich als een theatrale , pronkerige koningin te (ver)kleden . Geen enkele koningin doet haar na. Gelukkig maar

 11. prachtige Mathilde CLASSE !!! ja voor de Nederlander’s is niets beter , schoner geweldiger dan Maxima, kan zijn , maar geef mij maar onze koningin !!!

 12. Oh wat zijn we verwend de laatste dagen. En wat is Mathilde weer klassevol.

  Het kleed met de cape geeft haar een ongelooflijke uitstraling. Statuesque is het beste woord om het te omschrijven.

  Ook de gouden jurk is top!

 13. Onze koningin heeft inderdaad veel klasse. Ze schitterend echt in beide outfits. Jammer dat ze er morgen niet meer bij zijn. Die Nederlanders denken altijd dat hun koningspaar beter is. Een beetje zielig… Bij koningin Máxima moet alles MAXIMAAL zijn.

  1. Nou niet alle Nederlanders hoor, ik ben een fan van Koningin Mathilda !!
   Klasse !!

 14. Prachtig !!!! Wat een klasse !!!
  Beide jurken zijn erg mooi!!

 15. Avondjurk ook heel mooi 8 Ontwerper ? Stijlvol geen overdaad aan juwelen ! Bescheiden maar klasse !

 16. Zowel Mathilde als Mary hebben begrepen dat hun tiara best niet hoger komt dan die van de keizerin.
  Goed gedaan dames

  1. In een woord prachtig. Sobere chic, daar blinkt Mathilde in uit. De avondjurken passen perfect en het bescheiden gebruik van juwelen maken haar uitstraling geweldig. Een mooi voorbeeld van ‘less is more’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..