Hare Majesteit de Koningin brengt een werkbezoek aan de instelling De Zande te Beernem. Ze gaat in gesprek met begeleiders en verantwoordelijken van de instelling, en met meisjes die er verblijven. De pandemie en de coronamaatregelen hebben een grote impact gehad op de werking van de instelling en zo ook op het leven van deze jongeren. Omwille van de coronamaatregelen werden hun contacten met mensen van buitenaf erg beperkt.

De Zande biedt plaats aan 53 meisjes, verdeeld over 6 leefgroepen, die op beslissing van de jeugdrechter werden geplaatst. Tijdens hun verblijf volgen deze jongeren onderwijs op de campus en krijgen ze individuele en psychologische ondersteuning. De instelling zet actief in op het constructief en herstelgericht werken met de jongeren en hun ouders of opvoeders en werkt zo stap voor stap aan een terugkeer naar huis of naar een jeugdhulpvoorziening.

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe outfit van Natan. Ze draagt onderstaande combinatie van mantelcape met wollen pantalon:

Mathilde kiest er echter voor om de combinatie te dragen in een andere kleur, namelijk wit:

Ze draagt er grote fantasieoorbellen bij, en volgens mij een nieuwe handtas: een grote zwarte tas gemaakt uit leer met krokodilleneffect. De tas is alleszins van Giorgio Armani. Het gaat om het model ‘Ecurie’, hieronder te zien in gewoon zwart:

3 reacties

  1. Ik vind dit wel geestig, maar het is vooral het kaspel dat deze keer heel geslaagd is. De enkellaarsjes zijn ook leuk. Enig idee welk merk?

  2. Het zijn teveel ruiten. Alleen de mantelcape met een zwarte smalle broek was beter geweest. Dat geldt ook bij het model. Natan laat zelf zijn stoffen maken, ik had de cognac met grijs wel eens andersom willen zien.

  3. Leuke jas, maar dat wijd op wijd is geen succes. Een smal broekje was beter geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..