Tijdens een plechtige zitting in het Paleis der Academiën te Brussel wordt Hare Majesteit de Koningin ingehuldigd als beschermend erelid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België (KAGB) en als membre d’honneur van de Académie royale de Médecine de Belgique (ARMB). De Koningin ontvangt het diploma, evenals de medaille van de twee academiën en houdt een inaugurale rede over mentale gezondheid. Deze inhuldiging is in lijn met een traditie binnen de Koninklijke Familie. In 1954 ontving H.M. Koningin Elisabeth deze titel en in 1976 aanvaardde H.M. Koningin Fabiola deze eer. 

Koningin Mathilde droeg voor deze plechtigheid haar groene wollen jurk van Natan met strikdetail aan de halslijn. Hieronder zien jullie de jurk in een andere kleur:

Ze droeg de jurk eerder op 1 oktober 2018. Mathilde combineert de jurk vandaag met groene pumps, haar smaragden oorbellen, en een nieuwe handtas met zwart, groen en rood. De tas is van Giorgio Armani. Het exacte model heb ik nog niet gevonden, maar hieronder zien jullie een tas uit de collectie met gelijkaardige rode ruiten, en zwarte print:

9 reacties

 1. De koningin lijkt echt blij met deze benoeming. De jurk is qua kleur, stof en model prachtig maar wel zonder riempje! Ook de bellen zijn mooi maar het tasje mwhaw het maakt het misschien grappig maar doet de prachtige kleur van de jurk in de mooie wollen stof geen goed, die dooft er door uit, suède ware beter geweest.

 2. Heb’k deze jurk niet vroeger al gezien? Staat wel mooi. Het weinig strict conventionele tasje daarbij is leuk, minder strict (ook fijn bij een zwarte of rode jurk?). – ’n Kraaknette brushing!

  1. Ja, inderdaad! Op 1 oktober 2018, zie de link hierboven in het artikel

 3. Net terug uit Mozambique heeft ze wat afrikaanse spullen meegenomen, mijn gedacht.
  Het was toch Armani. Leuk hebbedingetje maar ben bang dat je er snel op uitgekeken raakt, weet ik uit eigen ervaring. (voor de kleinkinderen later?) Dus nooit te snel weg doen.
  De oorbellen zijn tijdloos. Ook een erfstuk haha
  Zou het geheel de volgende x rustiger afstylen met een ditem tas en deze voor de zomer houden.

 4. Ik vind de tas totaal niet passen bij deze jurk en deze gelegenheid Een clutch zou mooier zijn geweest.

 5. Deze jurk blijft een topper, en voor een keer breekt die leuke handtas het té matchy-matchy plaatje. Uitstekende keuze!

 6. het tasje lijkt totaal niet op de afgebeelde foto(zie foto’s Nieboer) het was echt mooi !!!! wij hebben genoten van onze prachtige koningin, die weer veel aandacht had voor ons

 7. De bovenkant van deze jurk staat haar goed, ook de kleur. De buik tekent helaas te verl.

 8. Die groene kleur past perfekt bij Mathilde en het handtasje is beetje te speels bij de jurk maar er zit ook wel groen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..