Vandaag vindt in Brussel een heuglijke gebeurtenis plaats: Prinses Maria Laura, de oudste dochter van Prinses Astrid, treedt er in het huwelijksbootje met William Isvy. ’s Ochtends vindt de burgerlijke ceremonie plaats op het stadhuis van Brussel in intieme kring, met slechts een 35-tal aanwezigen. In de namiddag staat de religieuze ceremonie op het programma in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal voor zo’n 500 aanwezigen.

Aankomst van de bruid:

Het lijkt erop dat de dresscode voor de burgerlijke ceremonie anders is dan voor de religieuze ceremonie. Prinses Laura kiest voor een korte ecru jurk zo te zien!

Prinses Laura koos voor een jurk van het Italiaanse merk Gucci.

Ook haar witte pumps zijn van Gucci:

Aankomst van Koning Filip en Koningin Mathilde:

Voor de burgerlijke ceremonie draagt Koningin Mathilde een rode jurk van Natan, gemaakt uit onderstaande stof:

Ze droeg deze jurk al eerder op 21 juli 2018 en op 30 september 2019.

Prinses Astrid, moeder van de bruid, draagt net zoals haar dochter van top tot teen Gucci (met dank aan @ srinilakantie en @ royalfashionpolice op Instagram), één van haar favoriete merken de laatste jaren:

Prinses Luisa Maria draagt een jurk van het Australische merk Alémais:

Voor de religieuze ceremonie koos Prinses Laura voor een op maat gemaakte jurk van Vivienne Westwood. Ze draagt er de tiara bij van het huis van Savoye-Aosta, waarmee ze verwijst naar de familie van haar vader. En de sluier die ze draagt is die die ook werd gedragen door haar grootmoeder Paola, en na haar haar moeder Prinses Astrid en haar tantes Koningin Mathilde en Prinses Claire, waarmee ze verwijst naar de familie van haar moeder. Erg symbolisch dus!

Koningin Mathilde draagt een nieuwe jurk met bloemenprint van Natan. Ze draagt er een oude hoed bij! Ze kiest namelijk voor de roze hoed die ze droeg voor het huwelijk van Prins Laurent en Prinses Claire op 12 april 2003. De hoed kreeg toen ook wel eens de bijnaam ‘UFO’ omwille van de vorm. Ik vind het prachtig dat Mathilde deze hoed, gemaakt door het Belgische hoedenmerk Maison Van den Borne (de ontwerpster, Mireille Van den Borne is inmiddels helaas al met pensioen), nog eens opnieuw bovenhaalt. Ze draagt de ‘Mathilde’ oorbellen bij van Juwelier Leysen (hieronder te zien met een groene ipv een roze edelsteen):

Prinses Elisabeth draagt een rode capejurk met franjes van CH Carolina Herrera (met dank aan @ polkadotpopp op Twitter):

Ze draagt er de rode ‘Laurany’ hoed bij van Fabienne Delvigne en een rode ‘Marguerite’ clutch:

Prinses Eléonore draagt een mintgroene jurk van Meer Couture, die ze eerder droeg op 21 juli 2021:

Zowel Koningin Paola als Prinses Claire dragen een outfit van Natan. Paola’s hoed en handtas zijn eveneens van Fabienne Delvigne. Prinses Louise, de oudste dochter van Prins Laurent en Prinses Claire, draagt een roze jurk van Rodarte:

Ze draagt er de ‘Eden’ hoofdtooi bij van Fabienne Delvigne, en ziet er prachtig uit in deze combinatie!

Prinses Lili draagt een jurk van Christian Dior:

Prinses Delphine droeg een jurk van de Belgische modeontwerpster Cilem Tunc:

Officiële foto van het huwelijk:

11 Reacties

 1. Astrid … durft 😉
  Maar de dochters & schoondochter maken er iets raar van. Ze hadden beter een kledingcode afgesproken. De winnaar van de voormiddag is prinses Louise.

 2. Helaas weinig fraais te zien….hopelijk beter deze namiddag…

 3. Hoe negatief ik deze voormiddag was, zo blij enthousiast ben ik nu.
  Vooral de prinsessen Louise en Elisabeth steken er voor mij bovenuit.
  Moet nog de foto´s zien van prinses Astrid en uiteraard van de bruid….zeer benieuwd!

 4. Heb inmiddels de jurk van de bruid kunnen zien….zooo mooi door zijn. eenvoud.
  Sobere klasse!

  1. Help prinses Astrid 🙄

 5. Mooi gekleed bij het kerkelijk Huwelijk . Alleen jammer,dat prinses Eleonore een reeds eerder gedragen jurkje aanheeft De vorige week zag ze er als een jonge vrouw uit en nu als een schoolmeisje .

 6. De bruid is hors catégorie natuurlijk…
  Prinses Louise zag er spectaculair uit! Claire met heel leuke hoed.
  Ik hou ook wel van Elisabeths boho look, nogal 70s.
  Koningin Mathildes look was heel mooi en zacht op bewegend beeld, maar komt niet echt over op de foto’s.

 7. Koningin Mathilde vond ik echt stralend….De zachte tinten stonden haar goed en gaf een fijne uitstraling ….wat heb ik genoten!

 8. Jelka. Ik ben ook gaan lijken naar de site van modekoniging Maxima…..wat
  Ben ik geschrokken van zoveel negatieve commentaar, uitzonderingen niet te na gesproken.

  1. Inderdaad zoveel negatieve commentaren bij de Noorderburen. Er zal toch een cultuurverschil zijn tussen de 2 landen vermoed ik ? Iemand schrijft zelfs dat het “wansmakelijk” is, een ander precies of het carnaval is, Behalve Prinses Astrids hoofddeksel, die mij doet denken aan een “balai espagnol”, vond ik iedereen tip top. Sobere stijlvolle chique zoals bij de meeste huwelijke in België. Tenslotte is het wel de bruid die moet schitteren en de show moet stelen.

 9. […] For detailed breakdowns, see ModekoniginMathilde. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..