Een heuglijke dag vandaag voor de familie van Koningin Mathilde! Haar broer, Graaf Charles-Henri d’Udekem d’Acoz, stapte vandaag in het huwelijksbootje met Caroline Philippe.

Koningin Mathilde haalde voor deze gelegenheid uiteraard een feestelijke jurk uit de kast, en koos opvallend voor een groene jurk met capemouwen van Natan die ze al eens eerder had gedragen (het model hieronder draagt de jurk in een andere kleur):

Ze droeg deze jurk namelijk al eerder op 4 juni dit jaar.

De groene hoed die ze erbij draagt is wel nieuw, en werd gemaakt door Fabienne Delvigne. Het gaat om het model ‘Vertigo’.

De handtas die ze erbij draagt is de ‘Viriginia’ clutch van Fabienne Delvigne:

Koningin Mathilde lijkt wel erg kostbare nieuwe groene oorbellen te dragen, en we spotten ook een (nieuwe?) grote groene ring aan haar vinger, dus wie weet heeft ze daarin geïnvesteerd voor deze dag.

Prinses Elisabeth draagt net als haar mama een eerder gedragen outfit: zij kiest voor een jurk in zijden georgette met subtiele bloemenprint van Natan. De stof van Elisabeth haar jurk is deze:

Maar dan gebruikt in het model van onderstaande jurk:

Ze droeg deze jurk al eerder op 21 juli 2020. Ze draagt er dezelfde oranje clutch van Serpui bij en ook hetzelfde haarstuk als die dag, namelijk het model ‘Lisly’ van Fabienne Delvigne, een gedrapeerd banaanvezelhaarstuk in beige:

Naar gewoonte ging ze voor haar oorbellen weer op zoek in de collectie van Koningin Mathilde en ze haalde daar dit prachtig paar uit van CH Carolina Herrera, geïnspireerd op jasmijnbloemen:

Prinses Eléonore is de enige die een nieuwe outfit heeft gekozen onder de dames. Ze koos voor deze zachtgele zijden jurk van Maje:

8 reacties

 1. De nieuwe juwelen van Mathilde vielen mij onmiddellijk op. Mooie jurk. Eléonore kan meer kleur verdragen. Elisabeth ziet er daarentegen altijd schitterend uit met een big smile. Vanaf welke leeftijd mag een jongen/man een jaquette dragen want ik zie Prins Emmanuel in maatpak.

 2. De juwelen van de koningin zijn idd prachtig…Het hoedje van Mathilde had ik graag van naderbij gezien……het vormt alleszins een mooi geheel
  Elisabeth straalt…
  De nieuwe site is even wennen….persoonlijk heb ik niet zo´n behoefte aan oudere opnames..
  Doet me denken aan de nieuwe site van koningin Maxima met Dit of Dat, wat ik dan weer wel leuk vind….

 3. Jelka, Dank voor het detail van het haarstuk….echt mooi

 4. Alledrie de dames zien er leuk zomers uit! Door de wind fladdert alles nogal waardoor de jurk van Mathilde af en toe te veel tekent. Het jurkje vraagt m.i. om een naadloze body met wat correctie. Hoedje, haar, sierraden, tasje het is perfect verder.

  1. Inderdaad, jurk tekent goed af, dat komt door die lichte stof.

 5. Het valt mij ook al vaker op ,dat de kleding van Koningin Mathilde vaak “tekent” En inderdaad een naadloze body zou de Koningin een beter figuur geven .

 6. […] was in a Maje ‘Rufflino’ midi dress ( H/T to Polka Popp). Modekoningin Mathilde has a new website (GardeRobe Royale) where you can do a deep dive on these […]

 7. Mooie jurken, met een speciale vermelding voor de moeder van koningin Mathilde. Prachtig gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..