Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen hulde aan de heer Baron Eddy Merckx ter gelegenheid de 50e verjaardag van zijn eerste overwinning in de Ronde van Frankrijk in 1969. Eddy Merckx wordt vergezeld door zijn familie en zijn ploegmakkers van 1969. Een delegatie van de Amaury Sport Organisation en de algemeen directeurs van de 22 ploegen die deelnemen aan de Ronde van Frankrijk 2019 zijn eveneens aanwezig.
De 106e editie van de Ronde zet ons land en onze hoofdstad in het bijzonder gedurende twee dagen in de schijnwerpers. Deze editie brengt hulde aan de grootste wielrenner aller tijden en viert ook de 100e verjaardag van de Gele Trui, waarvan Eddy Merckx nog steeds de recordhouder is met het hoogste aantal (97) dagen in het geel. De receptie vindt plaats in het Kasteel van Laken.

© Wim Dehandschutter

Dat Koningin Mathilde een echte kampioen is in diplomatic dressing bewijst ze vandaag nog maar eens, door te kiezen voor de kleur geel, helemaal toepasselijk wanneer Eddy Merckx over de vloer komt.

Ze kiest vandaag voor een nieuwe jurk van Natan. De jurk vertoont werkelijk alle kenmerken van het favoriete merk van de koningin: de boothals, de driekwartsmouwen, de smalle riem doorheen de taille en de rechte vorm. Mathilde’s jurk is gemaakt uit dezelfde stof als de jurk links hieronder:

8 reacties

 1. Niet yum genoeg en een keurslijf. Bevrijdt uzelf met een soepelere stof en gemakkelijkere kleding.

 2. Ik weet het zo niet … Vind de andere jurk van Natan (de lange) op de foto mooier. Ik denk dat die de koningin mooi zal staan.

 3. Wel een zonnige jurk . Past bij deze dag.

 4. Alle kenmerken van Natan, inderdaad. En jammer genoeg ook die onflaterende vouwen (door de dikke stof?). Maar wel een passende jurk voor de gelegenheid. Al dacht ik eerst dat ze deze al eens gedragen had? Of toch een jurk met een gelijkaardig motief.

 5. Het is nog vroeg in juli en ik mag van mezelf maar eens per maand iets negatiefs schrijven over Natan. Maar deze is het dus echt waard. Glimstof, stijve stof, een riempje, plooien op een gevoelig gebied en ook nog eens een gele kleur die de koningin nu niet staat, komt door de wit roze wolkjes die de helderheid van de kleur weghalen. Hij koos niet voor niks een donker model! De zoom valt slecht maar de jurk is wel op lengte.

 6. door de glans is de jurk feestelijk en passend bij t type bijeenkomst
  en t geel past bij t grote aantal gele tour truien die hij heeft gewonnen.
  maar geen topper voor de queen

 7. Jammer, zoveel slechte kritiek.
  Misschien voelt “stijve stof” wel aangenaam aan.
  Ze grijpt er toch steeds weer naar terug.
  En, neen, dit is geen hoogvlieger,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..