Het is jullie misschien net zoals mij al opgevallen dat we in 2022 al enkele nieuwe kostbare juwelen hebben zien opduiken bij Koningin Mathilde. De opvallendste hiervan is ongetwijfeld de diamanten strikbroche die ze droeg tijdens het groeten van Koningin Elizabeth II in september, en vandaag deel ik graag met jullie de herkomst!

Embed from Getty Images

Deze broche werd eind 2019 verkocht tijdens een verkoop van het internationale Britse veilinghuis Christie’s voor 18.750 CHF (omgerekend zo’n 19.000 euro aan de koers van vandaag. De broche in belle epoque stijl werd omschreven als ‘eigendom van een Dame’. De aankoop werd dus vermoedelijk gedaan door Koningin Mathilde (of iemand in opdracht van haar) of door iemand die haar dit juweel cadeau heeft gedaan, ofwel door een antiquair die het daarna heeft doorverkocht aan de Koningin.

Ik vind het alleszins een fantastische aanvulling op haar kostbare juwelencollectie, die – moeten we eerlijk durven toegeven – tot nu toe erg mager was in vergelijking met die van de meeste andere Koninginnen.

Deze broche is trouwens niet de enige aanwinst van de voorbije tijd. Zo zagen we al dat Koning Filip en Koningin Mathilde hebben geïnvesteerd in een nieuwe tiara voor hun oudste dochter Elisabeth: meer daarover lees je hier.

In een volgende post vertel ik jullie meer over de andere juwelen die we de voorbije maanden hebben zien opduiken: een halsketting, een paar oorbellen én nog een broche!

3 Reacties

  1. Heel interessant om dit te weten.

  2. Goed opgespoord!
    En inderdaad een aanwinst voor haar passend bij haar positie en zowel klassiek te dragen als op een meer vlottere outfit.
    Zijn bv juwelen van Fabiola naar haar eigen familie gegaan of is t Belgisch koningshuis altijd minder uitbundig geweest?

  3. “Eigendom van een dame” heeft betrekking op de herkomst. Heeft niets te maken met de aankopende partij. Die in dit geval waarschijnlijk ook een dame is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..