Vorige week tijdens de eucharistieviering voor de overleden familieleden droeg Koningin Mathilde haar diamanten broche met papegaaien op haar lichtgrijze mantel gespeld. Deze heeft ze al sinds 2017 in haar bezit, maar de oorsprong daarvan was nog nooit gevonden. Tot nu!

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Juwelenkenner Benjamin Vaesen vond namelijk terug waar deze broche destijds werd aangekocht, en dat is via de gespecialiseerde website 1stdibs.

De broche is gemaakt uit platina met diamanten en de papegaaien zijn versierd met blauwe en gele saffieren, robijnen en smaragden steentjes.

De broche dateert uit de jaren ’30 en is Art Deco stijl, die duidelijk een favoriet is van Koningin Mathilde. Kostprijs: maar liefst 60.000 euro!

De broche is naar alle waarschijnlijkheid een cadeau geweest ter gelegenheid van Mathilde’s 44ste verjaardag. Wist je dat Mathilde trouwens wel vaker voor een verjaardag een broche cadeau krijgt?

Wat vinden jullie van dit juweel?

3 reacties

  1. De broche is aan de kleine kant voor zo’n enorm bedrag. Daarvoor konden ze misschien wel een tiara op de kop tikken of een ketting. Ik vind dat die broche het “net niet heeft”. Er is iets dat mij stoort maar er kan er de vinger niet opleggen. Dat kooitje rond de papegaaien ? Het is niet flamboyant.

  2. Prachtige broche. Alleen niet zo geschikt voor galakleding. Ben het eens met Claude, beter iets gekocht dat multi inzetbaar is.

  3. Klein Maar fijn en denk dat het op een ander kleur van kleding beter tot zijn recht komt. Wel duur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..