Koningin Mathilde heeft een vaste set aan juwelen die ze draagt aan haar linkerpols: haar Rolex horloge, een gouden schakelarmband met edelstenen in verschillende kleuren in hartjesfiguren (vermoedelijk één voor elk van haar kinderen), en een armband met bedeltjes. Sinds kort heeft ze daar een nieuwe armband aan toegevoegd:

Embed from Getty Images

Aangezien deze armband in beeld kwam zo rond haar 50ste verjaardag op 20 januari, zou het wel eens om een verjaardagscadeau komen gaan. Ik ben er in geslaagd de herkomst van het juweel te achterhalen!

De ontwerper is de Italiaanse goudsmid Massimo Maria Melis, die juwelen maakt die er uitzien als echt Griekse en Etruskische antiek. Hij vertelde me dat deze armband van de Koningin gemaakt werd uit 21-karaat goud met 2 granaatstenen.

Hieronder zien jullie een andere – ietwat gelijkende – armband uit het juwelenlaboratorium van Massimo Maria Melis:

Het is niet het eerste juweel dat de Koningin van hem heeft, ze heeft reeds twee paar oorbellen die uit zijn winkel in Rome afkomstig zijn.

Wat vinden jullie van de nieuwe armband van de Koningin?

4 Reacties

  1. Mooi! Hadden we prinses Claire ook gezien met zo eentje? Cadeautje van koningin Paola…?

  2. Ja, Prinses Claire haar armband heeft groene stenen.

  3. Tja…ik weet t niet. Erg veel vrije ruimte alsof ie te klein is? En ook erg klassiek.

  4. Wel jammer dat in de foto v h bezoek aan Mechelen duidelijk te zien is dat de hartjes armband een steen mist. Vlug even naar de juwelier lijkt me 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..