Op woensdagvoormiddag 22 maart 2017 vinden verschillende plechtigheden plaats ter herdenking van de aanslagen die ons land vorig jaar hebben getroffen. Deze plechtigheden worden gezamenlijk georganiseerd door de Federale regering, Brussels Airport en door MIVB. Dit in nauwe samenwerking met de families van de slachtoffers. Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de plechtigheden in Brussels Airport, in het metrostation Maalbeek en in de Kleine Wetstraat te Brussel bij.

Koningin Mathilde was vandaag uiteraard volledig in het zwart gekleed. Ze droeg exact dezelfde zwarte mantel en zwarte hoed als op de begrafenis van Koningin Fabiola op 12 december 2014. Daarvoor had Mathilde deze mantel al eens gedragen op 17 november 2014. 

Mathilde droeg er eveneens een zwarte clutch en zwarte pumps bij, en haar lange pareloorbellen.

8 Reacties

 1. Serene plechtigheden om zinloos geweld te herdenken en te tonen dat we er staan. Eendracht maakt macht en Eenheid in verscheidenheid, zou dat toch waar zijn ? Tenslotte, stijlvol zwart voor de Koningin en een prachtig kapsel, (wat niet altijd kan gezegd worden van andere Koninginnen).

 2. Juiste uitstraling.
  Juiste outfit.
  Heftige herdenkingen

 3. Prachtige herdenking met een grote rol voor de nabestaanden. Koning en koningin bescheiden en betrokken.
  Tsja, Kuifje ik begrijp wat je bedoelt in je laatste zin. Koningin Mathilde heeft altijd maar bij dit soort gelegenheden in het bijzonder zoveel stijl dat je die nog maar weinig tegenkomt. Het gaat dan om de hoeveelheid en de grootte van de parels, de aard van de kledingstof, het verbergen van je horloge en uiteraard je kapsel.

 4. Zeer stijlvol was de Koningin gekleed. Ik zag ook nog foto’s ,waar de Koningin een andere jas aanhad ( met fluwelen kraagje) en ze had geen hoedje meer op. Andere gelegenheid?

  1. denk dat het foto’s waren van 2016

 5. Bescheiden, betrokken, betrouwbaar, behouden…..ons Belgisch koningspaar doet het voortreffelijk. Koning Filip en koningin Mathilde zijn stijlvol gekleed. Ze zijn duidelijk en betrokken aanwezig. En laten alle aandacht aan de gebeurtenis toe. Zij hebben de schijnwerpers niet nodig om voor zichzelf propaganda te maken of de camera’s te volgen voor een schijnoptreden. Chapeau !
  Hopelijk gaan Royaltybladen het koninklijke terug meer belichten dan het fakegedrag van koninginnen met hulphaar en duistere verleden en heden als filmsterren te propaganderen. Alhoewel acteren kunnen die als de besten…….

  1. Inderdaad, Mathilde heeft klasse en hoeft geen toeters en bellen. Andere koninginnen en prinsessen gedragen zich meer als diva’s en zoeken constant de aandacht. Maar helaas leven we in een maatschappij waar bling bling de norm lijkt te worden, en niet alleen voor vrouwen maar bvb ook in het voetbalwereldje. Wetenschappers, kunstenaars, auteurs, … zijn van geen tel meer.

 6. Ze stralen in eenvoud en betrokkenheid. Heel aangrijpende herdenkingen. Mooie toespraak van de koning. Hoewel kledij niet zo belangrijk is voor deze plechtigheden, was de koningin zeer stijlvol .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..