Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen de herdenking van de 75ste verjaardag van de Slag om de Ardennen bij. De ceremonie wordt bijgewoond door veteranen van de Slag om de Ardennen en delegaties van hoog niveau van de landen die hebben deelgenomen aan de slag. De ceremonie vindt plaats in het Mémorial du Mardasson te Bastenaken.

Hunne Majesteiten de Koning en Koningin nemen eveneens deel aan een herdenkingsplechtigheid in Hamm (Luxemburg) ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van het begin van de Slag om de Ardennen, in aanwezigheid van de veteranen en de autoriteiten van de landen waarvan de troepen tijdens deze strijd vochten. Deze ceremonie wordt georganiseerd door de regering van het Groothertogdom Luxemburg en vindt plaats op de Amerikaanse begraafplaats van Hamm waar de oorlogsheld, generaal Patton, begraven ligt samen met 5.072 andere Amerikaanse soldaten. Deze plechtigheid is het tweede deel van de herdenkingsdag voor de Slag om de Ardennen, het eerste deel zijnde de plechtigheid in het Memorial van Mardasson in Bastenaken in de ochtend.

Koningin Mathilde draagt vandaag een nieuwe wijd uitlopende donkerrode mantel tot net over de knie. De mantel heeft een bijpassende rode riem. Onder de mantel lijkt Mathilde een jurk te dragen in eenzelfde kleur rood, met speciale neklijn. Het kan echter ook zijn dat het een rode sjaal is met plooiwerk die we vanonder de mantel zien uitkomen, wie zal het zeggen?

Mathilde houdt heel haar outfit trouwens in eenzelfde kleur rood: niet alleen haar nieuwe hoed in fedora-stijl, ook haar pumps, haar leren handschoenen en haar clutch blijven allemaal in dezelfde kleur. Ze draagt er ten slotte haar lange pareloorbellen bij.

Koningin Mathilde’s complete outfit van vandaag werd ontworpen door Christian Dior!

5 Reacties

 1. Heel mooie en aangrijpende herdenking. Prachtige jas en warme kleur . Model hoed staat de koningin minder goed Dat is persoonlijk. Kleinere hoed of een relevée past beter bij haar gezicht !

 2. Ik dacht wel dat het van Dior was. Lijkt erg op haar rood mantelpak dat ze droeg tijdens het bezoek van
  Macron aan ons land.
  De hoed lijkt mij idd minder geslaagd voor haar.
  Kleur vind ik bijzonder goed.
  Sober, pastorij de gelegenheid.

 3. Ik vind die jas ouderwets, en hou niet van die band in de taille. Is dat Dior, dan vind ik het zijn geld niet waard.

 4. Ik had niet gedacht dat dit Dior was! Op zich is het niet slecht. De koningin ziet er goed uit. Maar van Dior verwacht ik dan toch net dat ietsje meer.
  Wel een mooie kleur.

 5. Hoewel een schitterende jas, laat Dior wederom zien dat er geen rekening wordt gehouden of t model flatteert. Het maakt haar forser dan ze is. Is al eerder gebeurd bij Mathilde door dior. Dat Is jammer. Het figuur moet uitgangspunt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..