Vandaag en morgen vindt de 19de editie plaats van de informele top van de staatshoofden van Duitstalige landen. Die wordt dit jaar georganiseerd in België, en dus zijn Koning Filip en Koningin Mathilde gastheer en gastvrouw van dienst:

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

De gasten werden deze namiddag ontvangen op het kasteeldomein van Laken, waar er een groepsfoto werd genomen van alle aanwezigen. Dat zijn Z.D.H. Erfprins Alois von und zu Liechtenstein, Z.K.H. Groothertog Henri van Luxemburg, Z.E. Frank-Walter Steinmeier, President van de Bondsrepubliek Duitsland, Z.E. Alexander Van der Bellen, Bondspresident van de Republiek Oostenrijk en Z.E. Alain Berset, President van de Zwitserse Confederatie, samen met hun partner.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Koningin Mathilde en Groothertogin Maria Teresa lijken op voorhand hun tenue met elkaar te hebben besproken, want beide dames kwamen in het geel opdagen. De gele jurk met korte mouwen van Koningin Mathilde is van Natan, en gaat al een tijdje mee. Ze droeg de jurk eerder op 18 juni 2015, op 12 november 2015, op 12 juli 2016, op 27 juni 2017 en op 27 september 2018.

© Agence Pep’s / Frédéric Andrieu

Ze draagt er een gouden clutch bij van Giorgio Armani:

Haar gouden oorbellen zijn van Monies:

Op de eerste dag van de top vindt er een werkvergadering over ruimtevaart plaats in aanwezigheid van de astronauten Alexander Gerst, Carmen Possnig, Matthias Maurer en Samantha Cristoforetti.

Vanavond verwacht ik nog nieuwe foto’s van de dames in cocktailjurk, want de dag sluit af met een concert en een diner in het Kasteel van Laken!

2 reacties

  1. Bij deze temperaturen lijkt me dit wel een gepast kleedje..

  2. Nog altijd heel.mooi, deze gele jurk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..