Hare Majesteit de Koningin en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth zijn aanwezig, in vertegenwoordiging van Zijne Majesteit de Koning, op het galadiner voor de achttiende verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen.

Koningin Mathilde draagt een nieuwe off the shoulder koningsblauwe galajurk met driekwartsmouwen. Het topje is een soort van cape over vermoedelijk een mouwloze jurk, en heeft franjes aan de mouwen. De jurk is een ontwerp van Armani Privé, hieronder zien jullie een erg gelijkaardig silhouette:

Ik vermoed dat ze er deze zwarte clutch met strass bijdraagt van Giorgio Armani:

Ze draagt er de Wolfers tiara bij, een diamanten ketting (vermoedelijk nieuw?), diamanten franje oorbellen in de vorm van een strik, een armband met diamanten en aquamarijnen, en haar nieuwste ring met saffier. Hieronder zien jullie de juwelen van de Koningin wat beter:

Prinses Elisabeth draagt een lila mouwloze jurk, die komt uit de collectie van Armani Privé (met dank aan Heaven):

De jurk werd subtiel versteld voor de Prinses ter hoogte van het decolleté, waar een stukje stof achter werd genaaid. Ze draagt er een handtas bij aan een ketting in een roze kleur, het is een model van Giorgio Armani:

Het ziet er naar uit dat ze een nieuwe tiara draagt, ik ben erg benieuwd naar het verhaal erachter! De diamanten oorbellen, en de ring met lichtroze edelsteen die ze draagt, heeft ze geleend uit de juwelenkist van Koningin Mathilde.

Beter zicht op het kapsel van de Prinses:

Update over de tiara: het ziet er naar uit dat Prinses Elisabeth een tiara droeg die voorheen behoorde tot ene Lady Vestey, hieronder zien jullie de dame in kwestie in 1925 met de tiara:

Dan blijft natuurlijk de vraag van hoe deze tiara van de Vestey familie tot in het Belgisch koninklijk huis is geraakt?

Update 2: het Koninklijk Paleis heeft laten weten dat de tiara antiek stuk is dat Koning Filip en Koningin Mathilde hebben gekocht als cadeau voor de 18de verjaardag van Prinses Elisabeth, en dat het in de familie zal blijven. Dit laatste betekent blijkbaar echter niet dat er wordt gedacht aan een soort van stichting voor de koninklijke juwelen, leert navraag mij verder.

Wat vinden jullie van de keuzes van de beide dames? Zowel qua jurk als qua juwelen?

14 reacties

 1. Ze oogt prachtig…..en ja, het diadeem lijkt me nieuw…Yes!

 2. Elisabeth´s jurk…Wauw….haar diadeem vind ik te hoog…
  Koningin Mathilde helemaal TOP

 3. Sorry, maar ik vind dit echt niet flatterend voor een jonge deerne van 20 jaar. En als de tiara nieuw is evenmin… In een tijd waarin old skool (bv. Gilden Age, Haute Epoque) weer helemaal in is, heeft men hier toch een kans gemist om te knallen.

 4. Koningin Mathilde en prinses Elisabeth schitterend gekleed. De diadeem vind ik inderdaad ook te hoog.

 5. Zou de diadeem geen Poolse oorsprong kunnen hebben?
  Ik denk aan Mathilde´s moeder/ grootmoeder?

 6. Ik las op een site ,dat de diadeem kan zijn geweest van Koningin Elisabeth van Belgie..

 7. Koningin van Spanje wel aanwezig. Helaas troonopvolgster niet ..

 8. Ik bedoel :de Koning van . Spanje!

 9. A.T. ik heb dat ook gelezen….de oude koningin droeg hem
  Omgekeerd…

 10. Moeder en dochter allebei in Armani Privé, hoe leuk. De jurk is niet meteen mijn stijl, maar staat haar wel erg goed. Past ook bij iemand van jaar leeftijd. De tiara is inderdaad nogal hoog maar dat stoort mij niet. Ik vind hem erg mooi.

 11. volgens mij is het de Russische tiara van Alexandra Feodorovna, waarbij de parels zijn vervangen door diamanten. Geschenk van Nicolas II aan Alexandra (1897)

 12. Ik vond zowel Mathilde als Elisabeth er geweldig uitzien. Dat lila past zo goed bij Elisabeths teint. Ik vind ook de tiara prachtig. Elisabeth heeft heel dik haar waardoor een tiara nog weleens weg kan vallen, gebeurt helaas een beetje bij Amalia.

 13. Nieuwe tiara voor Elisabeth, de oorbellen en ring let roze diamant zijn van Mathilde
  Nieuwe diamanten collier, oorbellen en aquamarijn armband voor Mathilde

 14. Mathilde heeft wat juwelen gekocht en ze is maar arm bedeeld als,je vergelijkt met Maxima, in die familie zij wel 25 tiaras en andere juwelen. Maxima besteed ook wel.meer geld aan kleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..