Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent wonen de jaarlijkse eucharistieviering bij ter nagedachtenis van de overleden leden van de Koninklijke Familie. De mis vindt plaats in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Laken.

© Jannemieke van Royalduo

Koningin Mathilde draagt vandaag een blauwgrijze mantel die zich kenmerkt door de (vermoedelijk nep-) bonten randjes aan de mouwen, en de broche waarmee de mantel wordt toegespeld. Ze heeft deze mantel maar liefst al sinds 2003 in haar kast hangen! We zagen deze eerder op 17 november 2003, op 1 februari 2005 en vorig jaar op 11 maart 2018 bij de aankomst in Canada. De mantel is een ontwerp van Gerald Watelet, een Belgische couturier die helaas al jaren geleden gestopt is, maar waar Mathilde destijds veel kledij liet maken.

De blauwe hooggesloten top die Mathilde eronder draagt, debuteerde ze toen ook in Canada vorig jaar, en werd ontworpen door Esmeralda Ammoun.

We zien het materiaal van deze top ook terugkomen in haar hoed, een hoofdband, Claudia genaamd, die door Fabienne Delvigne werd gemaakt. We zien Koningin Mathilde ten slotte nog met lange pareloorbellen en een donkergrijze clutch.

Wat vinden jullie van deze look?

10 Reacties

 1. De jas vind ik echt niet mooi en modern meer. Prachtige foto’s van Royal duo

 2. Ik vind deze outfit heel stijlvol en vooral die bonten randjes vind ik heel chique. Een klassedame en goede ambassadrice voor de Belgische couture.

 3. Prachtige kleur jas top en hoed ! Ik vind dit wel een tijdloos model maar smaken verschillen !

 4. Elegantie kent geen leeftijd, en dat geldt hier zowel voor de outfit als voor Mathilde zelf.Mooi !

 5. De koningin is mooi,met deze jas, ik wist niet dat die,oud was. En dat hoedje met top pst er prachtig bij.

 6. Een nieuwe Jackie Kennedy? Mag best!

 7. Een aantal mensen ontbreken: prinses Astrid, prins Lorenz, prinses Claire. De familie is niet helemaal compleet en die er zijn vertonen in zijn totaliteit weinig harmonie. Ze zijn zich er zich zo van bewust dat het bijna komisch wordt.
  Kledingwijs gezien springt Paola eruit. Niet letterl. al heeft ze iets Pierrot-achtig. Ik vind het heel tof gevonden;model en een soort van strik. Mathilde, goede jas. En het mag ook wel eens blauw zijn. Zich goed kleden kunnen ze wel.

  1. Prinses Astrid is momenteel op handelsmissie in Mexico, en is daarom niet aanwezig

 8. De Ammoun top met nu de bijpassende band die lijkt op een pillbox maken de jas wat minder klassiek, zeeziek er mooi uit!

 9. Wat een schitterende outfit, geschikt voor de bijeenkomst.
  Jammer dat de ontwerper niet meer ontwerpt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..